Ayasofya'da 88 Yil Aranin Ardindan Ilk Teravih Heyecani

Ayasofya-i Kebir Camii Serifi’nde 88 yil aranin ardindan ilk teravih namazi heyecani yasandi. Ayasofya teravih namazini kilmak isteyen vatandaslarla dolup tasti.

Ayasofya'da 88 Yil Aranin Ardindan Ilk Teravih Heyecani


Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in katilimiyla 24 Temmuz 2020’de 86 yilin ardindan yeniden ibatede açilan Ayasofya-i Kebir Camii Serifi’nde, pandemi nedeniyle yasanan 2 yillik gecikmenin ardindan ilk teravih heyecani yasandi. 88 yilin ardindan ilk teravih namazini eda etmek isteyen vatandaslarla Ayasofya doldu tasti. Ayasofya’ya giremeyen vatandaslar avluda saf tutarak namaz kildi. Öte yandan, Ayasofya’nin minarelerindeki "La Ilahe Illallah" yazili mahyalar ile Istanbul manzarasinin bulusmasinin olusturdugu muhtesem görüntüler dronla görüntülendi.

“Ilk Cuma namazini kilamadik, ilk teravih namazini kilalim istedik”

Köyde olduklari için ilk Cuma namazini kilamadiklarini söyleyen Sinan Özcan, “Bunca zaman sonra Ayasofya’miza tekrar kavustuk. Ilk Cuma’yi köyde oldugumuz için kilamadik. Bu sefer teravih kilalim dedik. Arkadaslarla beraber toplanip buraya geldik. Sevinçliyiz, gururluyuz. Ramazan ayimiz vatanimiza milletimize hayirli ugurlu olsun” dedi.



“Allah’im sonsuza kadar burada bütün Müslümanlara namaz kilmayi nasip etsin”

Ilk teravih için heyecanli oldugunu belirten Serkan Özcan, “Öncelikle tüm Islam aleminin Ramazan ayi hayirli mübarek olsun. Ayasofya’mizin ilk cumasina gelemedik. Ama 88 yil sonra ilk teravih namazina geldik. Allah’im sonsuza kadar burada bütün Müslümanlara namaz kilmayi nasip etsin” diye konustu.



“88 yil sonra ilk teravih kilinacak, bu ayri bir mutluluk”

Nurettin Özgenç, “Öncelikle Ramazan-i Serif aziz mübarek Islam alemine hayirli olsun. Su anda Ayasofya-i Kebir Camii’nin önündeyiz. 88 yil sonra bir teravih namazi kilinacak. Bu çok güzel, bu ayri bir mutluluk. Çünkü, müzeydi 86 yil sonra cami olarak açildi. 88 yil sonra pandemiden dolayi 2 yil daha kilinamadi. Simdi de ibadete açildi, teravihin mutlulugu var. Islam alemine Ramazan-i Serifin hayirli ve mübarek olmasini diliyorum” seklinde konustu.



“Su an çok heyecanliyiz, Müslüman alemi olarak gurur duyuyoruz”

"Uzun seneler hasret kaldik" diyerek duygularini dile getiren Beytullah Kaya ise, “Uzun seneler hasret kaldik Ayasofya’ya, cami olusu bizi heyecanlandirdi. O yüzden ilk teravihimizi burada kilmak istedik. Su an çok heyecanliyiz, Müslüman alemi olarak gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA