Akdeniz'de Kiyilar Ölü Zehirli Denizanalarindan Temizleniyor

Dogu Akdeniz’de özellikle İçel körfezinde sikça görülen, son günlerde ise sahile vuran zehirli igneleri bulunan denizanalari nedeniyle Erdemli’de belediye ekipleri kiyilari temizlemeye basladi. Vatandaslarin temas etmemesi için ölü denizanalari tek tek toplanirken, çiplak elle dokunulmamasi konusunda da görevliler uyarida bulundu.

Akdeniz'de Kiyilar Ölü Zehirli Denizanalarindan Temizleniyor
Son aylarda İçel körfezinde siklikla görülen denizanalari kiyi kesimlerine kadar geldi. Özellikle 3 gündür siklikla sahillere vuran denizanalari vatandaslarin yogun olarak bulundugu Erdemli’ye de ulasti. Zehirli igneleri bulunan denizanalarinin ilçe merkezindeki sahillere vurmaya baslamasi üzerine Erdemli Belediyesi ekipleri çalisma baslatti. Ekipler, karaya vuran ölü denizanalarini vatandasin zarar görmemesi için topluyor. Ekipler, vatandaslara zehirli olan denizanalarina çiplak elle dokunulmamasi uyarisinda da bulunuyor.

"Çiplak elle kesinlikle dokunulmamasi gerekiyor"

Denizanalarinin Süveys Kanali’ndan Akdeniz’e geldigini belirten Erdemli Belediye Baskan Yardimcisi Abdülkadir Altunçiçek, sahile yakin noktalara yiyecek bulmak için gelen denizanalarinin telef oldugunu kaydetti.

Havalarin isinmasi nedeniyle bu durumun yasandigini aktaran Altunçiçek, ”Biz de tedbir aliyoruz, belediyemizin ekipleri ile gerekli sahil temizligini yapiyoruz. Vatandaslarimiz açisindan dikkat edilmesi gereken konu bunlarin zehirli oldugudur, çiplak elle kesinlikle dokunulmamasi gerekiyor. Belediyeye haber etmeleri durumunda Erdemli sahilinde her yerde biz bunlari toplayacagiz. Ekiplerimiz sahilimize vurmus olan denizanalarini topluyorlar” dedi.

Kaynak: İHA