Vali Sonel, Fahis Fiyat Denetiminde

Ordu Valisi Tuncay Sonel, temel ihtiyaç maddelerinde stokçuluk, asiri fiyat ve spekülatif hareketlere karsi denetimlerde bulundu.

Vali Sonel, Fahis Fiyat Denetiminde


Beraberinde, Il Ticaret Müdürü Senel Çakir, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Zeki Ardahanlioglu, Ordu Büyüksehir Belediyesi zabita ekiplerinden olusan ekiplerle birlikte zincir ve yerel marketlerde denetlemelerde bulunan Vali Sonel, yag satis reyonlarini ve depolarini inceledi. Denetimlerde, ürünün etiket fiyati ile kasa fiyati arasinda fark olup olmadigina, etiket ve künye bilgileri ile indirimli ürünün önceki fiyatina da bakildi. Reyonlarda seçilen bazi ürünlerin reyon fiyati ile kasa fiyati karsilastirildi.

Reyonlarinda yag bulunmayan marketlerin depolarini da gezerek incelemelerde bulunan Vali Tuncay Sonel, market yetkililerine stokçuluk yapilmamasi konusunda uyarilarda bulundu ve görevli ekiplerce marketlerdeki yag fiyatlari ve stokçuluga karsi denetimlerin araliksiz sürdürülecegini ifade etti.



Il genelindeki marketlerde fiyat, etiket ve stokçuluk yapilip yapilmadigi konusunda marketleri gezen Vali Sonel, marketlerdeki raflari dolasarak temel gida ürünlerinin etiketlerini tek tek inceledi. Reyon ile kasa fiyatlari kontrol edildi, güncel fiyatlar ekipler tarafindan kayit altina alindi.

Ordu’da raflarda ve depolarda yeteri kadar yag bulundugunu ifade eden Vali Tuncay Sonel, “19 ilçemizde vali yardimcilarimizin ve kaymakamlarimizin baskanliginda olusturulan ekiplerce bugün yaptigimiz denetimlerde raf ile kasa fiyatlari arasinda uyusmazlik olup olmadigini inceledik. Ordu’muzda faaliyet gösteren marketlerde herhangi bir yasal islem yapilacak bir durum söz konusu degil. Depolarinda yag ve temel gida maddelerini stokladiklari ve yag ürünlerinde fahis fiyat uyguladiklari tespit edilen marketler hakkinda ise cezai islem uygulanmaktadir. Stokçuluga firsat vermeyecegiz” dedi.

Kaynak: İHA