Tusba Belediyesinden 'Ihale' Açiklamasi

Van’in Tusba Belediyesi, bazi basin yayin organlarinda yer alan “AK Parti’li Tusba Belediye Baskani Salih Akman’in kuzeni Ridvan Akman’in belediyeden 3 milyon 58 bin TL ihale aldigi ortaya çikti” seklindeki haberlerin gerçegi yansitmadigini duyurdu.

Tusba Belediyesinden yapilan açiklamada, çikan haber üzerine açiklama yapmak ve kamuoyunu dogru bilgilendirme zorunlulugu dogdugu belirtilerek, “Bilindigi üzere Tusba Belediyesi, hizmet ve yatirimlarla ilgili olarak her yil çok sayida ihale gerçeklestirmektedir. Yapilan tüm ihaleler 4734 Sayili Kamu Ihale Kanununa göre ilan edilerek yapilmaktadir. Belediyemiz 21 Mayis 2021 tarihinde açtigi ‘Muhtelif cadde ve sokaklara asfalt yama yapilmasi isi’ de 4734 Sayili Kamu Ihale Kanununun 19. Maddesine göre açik ihale usulü ile Elektronik Kamu Alimlari Platformu’ndan (EKAP) herkese açik bir sekilde ilan edilmistir.

Toplam 4 milyon 216 bin 42 TL yaklasik maliyet ile ilana çikarilan asfalt yama isi ihalesine 9 firma katilmis, yapilan ihale sonucu yüzde 45,49 indirim ile en düsük teklif olan 2 milyon 296 bin 490 TL’yi veren firma ihaleyi kazanmistir. 10 Aralik 2020 tarihinde ise Tusba Belediyesi tarafindan yapilan ‘toplum yasam merkezi çevre düzenleme isi’ ihalesini ise haberde ifade edildigi gibi Akman Mühendislik Firmasi degil, en düsük telif olan 761 bin 900 TL’yi veren bir baska firma kazanmistir. Göreve geldigi günden bu yana hayata geçirdigi önemli projelerle Tusba ilçesini spor, sanayi, egitim ve turizm kenti yapma hedefine emin adimlarla yürüyen Belediye Baskani Salih Akman ve Tusba Belediyesi, sanki usule aykiri is ve ihale yapiyormus gibi gösterilmek istenmistir. Bazi çevreler tarafindan kasitli olarak çarpitilarak yakin akrabasi seklinde gündeme getirilen Ridvan Akman, birakin yakin akrabasi olmayi, üçüncü derece dahi akrabasi degildir. Sadece kan bagi bulunmaktadir. Buna ragmen Ridvan Akman, Tusba Belediye Baskani Salih Akman’in kuzeniymis gibi gösterilerek, hayal ürünü iddialarla algi olusturulup, itibar suikasti yapilmak istenmistir. Belediye Baskani Salih Akman’i ve Tusba Belediyesini yalan ve iftiralarla ‘çamur at tutmasa da izi kalir’ yaklasimi ile karalamaya çalisanlar hakkinda hukuki süreçler baslatilacaktir. Herkes bilmelidir ki hizmetleri yalan, iftira ve karalamalarla engellenmeye çalisilan Belediye Baskani Salih Akman ve Tusba Belediyesi ilçemize ve halkimiza hizmet etmeye devam edecektir” denildi.
Kaynak: İHA