Ögrenci Servisi Kazasi Göz Göre Göre 'Geliyorum' Demis

Rize’de 1 kisinin öldügü 1’i agir 13 kisinin yaralandigi ögrenci servisi kazasiyla ilgili konusan Rize Barosu Baskani Avukat Ümit Peçe, “Bu kadar geliyorum denilen kazaya kayitsiz kalan bir kurumun, amirinin, müdürünün, her kim ise hesap vermesinin kanaatindeyim” dedi.

Ögrenci Servisi Kazasi Göz Göre Göre 'Geliyorum' Demis
Rize’nin merkeze bagli Portakallik mahallesinde dün Ismail Biyik yönetimindeki 53 DR 986 plakali ögrenci servisi, park halindeki sikistirilmis dogalgaz (CNG) yüklü tira çarpmis, kazada 1 kisi ölmüs, 1’i agir 13 kisinin ise yaralanmisti. Kazadan önce velilerin ögrenci servisi soförü hakkinda dikkatsiz araç kullanarak kazaya sebep olmak basta olmak üzere bir çok kez sikayette bulunduklari ortaya çikti.

6 velinin altina imza attigi dilekçede “Ders baslangiç saati 08.30 olmasina karsin 06.50’de ögrencilerimiz alinmaya baslanmakta, 07.20’de okul önüne birakilmaktadir. 1 saat 10 dakika okulda beklemektedirler. Aksam okulda 15.45’te okuldan çikmalarina karsin okulun 1 kilometre uzagindan 17.40’ta alinmaktadirlar. 2 saat okul disinda sogukta beklemektedirler. Bu süreçte servis, ögrencileri okul önünden degil de 1 kilometre uzaktan aldigindan yogun trafikte karsidan karsiya geçmek zorunda kaldigindan iki kez trafik kazasi ölümle karsi karsiya kalmislardir. Bu durum Il Milli Egitim Müdürlügü’ne bildirilmesine karsin hiçbir önlem alinmamistir. Çocuklari sabah 1, aksam 2 saat bekletmesine karsin her seferinde onlari bir bahane ile azarlamaktadir. Servisin bu sekilde aksamasinin sebebi ise ögrenci servisine ögrenci olmayan baska kisileri de kafasina göre almasi, baska okullardan ayrica servis çekip onlari bitirdikten sonra bizim çocuklari almak için gecikmesinden kaynaklanmaktadir. Aylardir basvurmadigimiz kurum kalmadi ancak bu soruna bir çözüm üretilememistir" ifadeleri yer aldi.

Velilerin vermis oldugu sikayet dilekçelerinin geri dönüsü olmadigini dile getiren Rize Barosu Baskani Avukat Ümit Peçe, bu konuda Milli Egitim Müdürlügünün duyarsizliginin son bulmasi gerektiginin altini çizdi. Velilerin belirli konularda problemler oldugunu ve bu problemleri Milli Egitim Müdürlügü’ne aktarilmasina ragmen bir sonuç alinamadigini dile getiren Avukat Peçe, “Saatler konusunda problemler çiktigini, çocuklarin çok erken okullara götürüldügünü, orada saatlerce okulun kapisinda bekledigini, okul çikisi yaklasik 2 saate varan süre çocuklarin soguk havada disarida bekledigini, bu problemin çözülmesi gerektigini Milli Egitim Müdürlügüne ilettiklerini ve Milli Egitim’den yardim talebinde bulunduklarini biliyorum. Biz de kendilerine yazili dilekçe konusunda yardimda bulunmustuk. Ancak Milli Egitim Il Müdürlügünden bu dilekçeye karsilik verilmedi. Bu problem aylardan beri devam eden bir problem. Bu kadar geliyorum denilen kazaya kayitsiz kalan bir kurumun, amirinin, müdürünün, her kim ise hesap vermesinin kanaatindeyim. Biz de bu konuda gerekli müracaatlarin, gerekli tahkikatin yapilmasi konusunda girisimlerde bulunacagimizi ifade etmek istiyorum. Tabi orada bir teyzemizi kaybettik. Çokta üzüldük. Çocuklardan ölen olmadi tek tesellimiz o. Onlara acil sifalar diliyorum. Bu sorunlarin bir daha yasanmamasi için servisler üzerinde ciddi denetimler olmasi gerektigini, bu konuda Milli Egitim Müdürlügünün duyarsizliginin son bulmasini diliyorum” seklinde konustu.

Velilerin yapmis oldugu basvurunun kayitlarda da bulundugunu dile getiren Ümit Peçe, "Vekaleten yapmis oldugum bir basvuru degildi. Veliler adina dilekçeyi tanzim edip kendilerine verdim. O dilekçeyle onlar valilige gidip basvuru yaptilar. Basvuruya iliskin evrak kaydi, bir kayit numarasi da aldilar. O da zaten velilerde. Bu konudaki kayitlarda zaten Milli Egitim Il Müdürlügünün kayitlarinda bulunmaktadir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA