Milli Egitim Bakani Özer Açiklamasi '2014 Yilinda Kadinlarin Yüksekögretim Okullasma Orani Erkekleri Geçti'

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, "2014 yilinda kadinlarin yüksekögretim okullasma orani erkekleri geçti" dedi.

Milli Egitim Bakani Özer Açiklamasi '2014 Yilinda Kadinlarin Yüksekögretim Okullasma Orani Erkekleri Geçti'


Milli Egitim Bakanligi ve Istanbul Valiligi 8 Mart Dünya Kadinlar Günü dolayisiyla Sancaktepe’deki Recep Tayyip Erdogan Kongre Merkezi’nde kadin ögretmenlere özel Türk müzigi konseri düzenledi.

Konsere, Milli Egitim Bakani Mahmut Özer ve esi Nebahat Özer, Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, Sancaktepe Belediye Baskani Seyma Dögücü, Il Milli Egitim Müdürü Levent Yazici ve çok sayida kadin ögretmen katildi.

Konserde, Türk müzigi ses sanatçisi Aylin Sengün Tasçi sahne aldi.

“Son 20 yilda en fazla deger verilen kesim kizlarimiz ve kadinlarimiz oldu”

Konser açilisinda konusan Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, “Ülkemizin gençleri, çocuklari egitimle bulusurken bundan en fazla faydalanan kizlarimiz ve kadinlarimiz oldu. 2000’li yillarda orta ögretimde kiz çocuklarimizin okula gitme orani yüzde 36 iken bugün yüzde 88’e ulasti. Yüksekögretimdeki gelisme çok daha dramatik. Yüksekögretimde 2000’li yillarda kadinlarin okullasma orani yüzde 11 civari iken, 2022 yilinda yüzde 48’in üzerine çikti. Ve ilk defa 2014 yilinda kadinlarin yüksekögretim okullasma orani erkekleri geçti. Iste son 20 yildaki egitimin hikayesinde ihmal edilmeyen en fazla deger verilen kesim kizlarimiz ve kadinlarimiz oldu.” diye konustu.



“Bugünü kutlamak bizlere çok mutluluk veriyor”

Konserde sahne alan Türk müzigi ses sanatçisi Aylin Sengün Tasçi, “Dünya Kadinlar Günü biz kadinlar için çok özel bir gün, yilda bir kere bile olsa bir farkindalik ortaya koymak açisindan bu günü kutlamak bizlere çok mutluluk veriyor. Ben de bir sanatçi olarak bu aksam çok özel bir atmosferde Sayin Bakanimiz ve Valimiz, Sancaktepe Belediye Baskanimiz Seyma Dögücü’nün huzurunda bu konseri verecek olmamizdan dolayi çok mutluyum. Bu mekani seçmemizdeki amacimiz Sancaktepe Belediye Baskani’nin bir kadin olmasiydi. Bir kadin elinin dokundugu gece ortaya çikarildi ve biz de bu geceye anlam katsin diye Türk film müziklerinin eserlerinden olusan parçalar seçtik” seklinde konustu.



Konsere, Milli Egitim Bakani Mahmut Özer ve esi Nebahat Özer, Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, Sancaktepe Belediye Baskani Seyma Dögücü, Il Milli Egitim Müdürü Levent Yazici katildi.

Yaklasik 1 saat süren konser programinda kadin ögretmenler, unutulmaz bir gün yasadi.
Kaynak: İHA