Dolandiricilik Sebekesinin Lideri Eski Avukat Çikti

Kendilerini “Vergi memuru görevlisi” gibi göstererek hazirladiklari sahte belgeleri is insanlarina teslim ederken imzalattiklari senetler üzerinden vurgun yapan dolandiricilik sebekesinde yeni detaylara ulasildi. Istanbul merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonla çökertilen sebeke içinde, daha önceden avukatlik mesleginden ihraç edilmis eski bir avukatin da bulundugu ve bu süphelinin benzer suçlardan poliste kaydi oldugu ortaya çikti.

Dolandiricilik Sebekesinin Lideri Eski Avukat Çikti
Emniyet kaynaklarinin aktardigi bilgilere göre, Istanbul Emniyet Müdürlügü Mali Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, “dolandiricilik” suçlarina yönelik yürütülen sorusturma kapsaminda, kendilerini “vergi memuru” görevlisi gibi göstererek vurgun yapan bir sebekeyi tespit etmis, sahte belgeleri is insanlarina teslim ederken imzalattiklari senetler üzerinden vurgun yapan 9 dolandiricinin yakalanmasi için geçtigimiz günlerde Istanbul merkezli 3 ilde es zamanli operasyon düzenlemisti. Emniyet ekipleri tarafindan yapilan teknik ve fiziki takibin ardindan 4 Mart’ta Istanbul, Ankara ve Agri’daki baskinlarda 8 dolandirici yakalanmis ve sorguya alinmisti.

Zanlilar Istanbul Emniyet Müdürlügü’ndeki sorgulari devam ederken, sebekeye yönelik yeni detaylara ulasildi.

- Daha önce meslekten ihraç edilen avukatin benzer suçtan kaydi çikti

Hazirladiklari teslim tutanaklarinin imza kismina ilistirdikleri ‘kutucuk’ yöntemi ile 5 milyon 370 bin lira bedelli 5 senedi is insanlarina teslim ederken imzalattiklari, bu senetleri de ciro ederek icra takibi üzerinden tahsil ettikleri ortaya çikan sebeke içinde B.Ö. adli eski bir avukatin da oldugu ögrenildi. Operasyon kapsaminda yakalanan B.Ö. hakkindaki ayrintili sorusturmada, zanlinin daha önceden avukatlik mesleginden ihraç edildigi ve kutucuk yöntemi ile magdurlarin imzasini alarak hazirladigi senetleri isleme koyarak dolandiricilik suçunu gerçeklestirdigi tespit edildi.

Öte yandan firari olarak aranan 1 süpheliye yönelik arama çalismalarinin sürdügünü aktarilirken, B.Ö. de dahil diger 8 süphelinin emniyetteki ifade islemlerinin ise devam ettigi ögrenildi.
Kaynak: İHA