Diyanet Isleri Baskani Erbas, Kosova'daki Pristine Merkez Camisi Insaatini Inceledi

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Kosova’da yapimi devam eden Pristine Merkez Camii ve Külliyesi’nin insaatini inceledi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas, Kosova'daki Pristine Merkez Camisi Insaatini Inceledi
Diyanet Isleri Baskani Erbas, beraberindeki heyetle birlikte Pristine Merkez Camii ve Külliyesi insaat alanini ziyaret etti. Burada incelemelerde bulunan Baskan Erbas, yetkililerden çalismalar hakkinda bilgi aldi, çalisanlara kolayliklar diledi.

Pristine Merkez Camii ve Külliyesi tamamlandiginda, 90 metre yüksekliginde üç serefeli dört minareli olacak. Avlu ile birlikte yaklasik 6 bin 750 metrekare alana sahip olmasi planlanan camide ayni anda 12 bin 500 kisi ibadet edebilecek. Ibadethane ve avlu alanlarinin altinda konferans salonu, sergi salonu, egitim birimleri, kres, asevi, abdesthaneler ve 2 katli otoparki olacak.

“Uluslararasi Maarif Okulunu ziyaret etti”

Baskan Erbas, ardindan Pristine’de bulunan Uluslararasi Kosova Maarif Okulu’nu ziyaret etti. Okul yönetimi tarafindan karsilanan Erbas, yetkililerden okulun çalismalari hakkinda bilgi aldi. Erbas, burada siniflari gezdi ve ögrencilerle sohbet etti.

“Din görevlileriyle bir araya geldi”

Baskan Erbas, ayrica Pristine’de din görevlileriyle bir araya geldi. Kosova’da yapilan din hizmetleri ve çalismalar hakkinda bilgi alan Baskan Erbas, çalismalarinda basarilar diledi. Erbas’a programlarda Türkiye Pristine Büyükelçisi Çagri Sakar, Diyanet Isleri Baskanligi Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak ile Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin de eslik etti.
Kaynak: İHA