Sandikli'da 'Aile Okulu' Seminerleri Binlerce Aileye Ulasti

Afyonkarahisar Sandikli ilçesi 75. Yil Ilkokulu Müdürü Mehmet Yilmaz tarafindan ailelere yönelik geçtigimiz yil baslatilan ‘Aile Okulu’ seminerleri ilçenin tüm köy okullarinda devam ediyor. Geçtigimiz yil baslayan seminerlerde binlerce aileye ulasilarak büyük bir basari saglandi.

Sandikli'da 'Aile Okulu' Seminerleri Binlerce Aileye Ulasti
Özellikle köylerde çocuklari ile ilgili verilen bilgilerle ailelerin farkindaligi artirdigi ve bilinç düzeyini yükselttigi ifade edildi. Sandikli Koçhisar Köyü Ilkögretim Okulu’nda ailelere yönelik seminer ile ilçeye bagli köylerde tamamlandi. Seminerlerde farkli basliklar altinda ailelerin çocuklarla yasadiklari sorunlara deginildi. Çocuklarin yasadigini yansittigi, çocuklarla ilgilenilmesinin çocuklari büyük ölçüde gelistirdigi, çocuklara gösterilen ilginin, sevginin ve sefkatin beyin gelisimine olumlu katki sagladigi, kiyaslama yapmanin çocuklarin gönlünde tahribat olusturdugu, kaliteli zaman geçirmenin önemi ve teknolojik aletlerle yogun etkilesim içinde olan çocuklarin farkli problemlerle karsilastigi anlatildi.

“Seminerler bütün okullarda yapilacak”

Yilmaz, seminerlerde çocuklarla birlikte nitelikli zaman geçirmenin çocuklarin sosyal ve duygusal yönüne çok olumlu katkilari oldugu anlatilarak farkindalik olusturuldu. Çocuklarin teknolojik aletleri kullanilmasi ile ilgili bilimsel çalismalardan da örnekler veren Yilmaz, bu semineri ilçenin tüm köy okullarina ulastirmaktan duydugu memnuniyetlerini ifade ettiler. Yilmaz, seminerler vesilesiyle bir çocugun hayatinin daha da güzellesebilecegini, bir çocuk için seminerleri ayni ask ve heyecanla ülkenin farkli yerlerinde yapmaya devam edecegini ifade etti.

Kaynak: İHA