Gürcistan, Sinir Kapilarinin Yolcu Trafigine Açilmasina Izin Verdi

Türkiye’yi Gürcistan’a baglayan en önemli sinir kapilarindan olan ve yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsaminda 24 aydir yaya yolcu geçisine kapali olan Çildir-Aktas ve Türkgözü sinir kapilarinda yaya geçisleri yeniden basladi.

Gürcistan, Sinir Kapilarinin Yolcu Trafigine Açilmasina Izin Verdi
Türkiye’nin Gürcistan üzerinden Kafkas ülkelerine açilan, koronavirüs tedbirleri kapsaminda uluslararasi nakliye yapan TIR’lar disinda yaya ve araç trafigine kapatilan Çildir-Aktas ve Türkgözü sinir kapilari, 24 ay sonra yeniden geçislere açildi. Ardahan Ticaret ve Sanayi Odasi (ATSO) Baskani Çetin Demirci, yaptigi açiklamada, Türkiye’nin Gürcistan sinirindaki Çildir-Aktas ve Türkgözü sinir kapilarinin Kovid-19 tedbirleri kapsaminda 18 Mart 2020’de Gürcistan hükümetinin karariyla tek tarafli yolcu trafigine kapatildigini hatirlatti.

Gürcistan hükümeti ile alinan ortak kararin ardindan bugün yolcu trafigine açildigini belirten Demirci, "1 Mart 2022’de açilmasi gereken kapilarimiz yine Gürcistan devleti tarafindan yolcu trafigine açilmasi askiya alinmisti. Kapilarin yolcu trafigine kapali olmasi hem bizim hem de Gürcistan’in ekonomisini olumsuz etkilemekte. Bölge ekonomisine önemli katkisi olan bu kapilarin yaya trafigine açilmasi nedeniyle biz bu günü bayram günü olarak adlandiriyoruz. Yaklasik 24 aydir kapali olan bu kapilar, bölgenin ticaretine önemli katki sunuyor. Hem Gürcistan’a geçis yapmak isteyenler hem Gürcistan’dan Türkiye’ye gelmek isteyenler aranan sartlari yerine getirdiklerinde çikislarini saglayabilecekler. Bu yeni dönemin bölgemize hayirli olmasini umut ediyoruz’’ dedi.

Kaynak: İHA