'Türkiye'de, Ukrayna Müzakerelerinin Yapilmasi Iyi Bir Fikir'

Rusya ve Ukrayna arasindaki müzakerelerin ilk 2’si Belarus’ta gerçeklesirken, Rusya’nin Birlesmis Milletler (BM) Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilcisi Gennady Gatilov, Ukrayna ile 3’üncü müzakereler hakkinda, “Türkiye’de, müzakerelerin yapilmasi iyi bir fikir” dedi.

'Türkiye'de, Ukrayna Müzakerelerinin Yapilmasi Iyi Bir Fikir'


Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilarinin ardindan baslatilan müzakereler hakkinda Rusya’nin Birlesmis Milletler (BM) Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilcisi Gennady Gatilov açiklamada bulundu. Rusya BM Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilcisi Gatilov Ukrayna ile gerçeklestirilecek 3’üncü müzakereler hakkinda, Antalya’da düzenlenmesi planlanan diplomatik forumda yapilmasi fikrine sicak baktiklarini belirterek, “Türkiye’de, Ukrayna müzakerelerinin yapilmasi iyi bir fikir” dedi.



Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilarinin ardindan Rusya, Belarus’ta müzakere yapilmasini Ukrayna ise Türkiye, Azerbaycan veya Polonya’da müzakerelerin yapilmasini talep etmisti. Belarus Devlet Baskani Aleksandr Lukasenko’nun, Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy ile telefon görüsmesi yapmasinin ardindan müzakerelerin Belarus’ta yapilmasi karari alinmisti.

(Erhan Altiparmak / IHA)
Kaynak: İHA