Sert Hava Kosullari Balik Fiyatlarini Yükseltti

Ege Bölgesi’nde sert hava kosullari ve baliklarin üreme zamani nedeniyle avlanan balik sayisinda azalma fiyatlarda artisa neden oldu.

Sert Hava Kosullari Balik Fiyatlarini Yükseltti
Balikçilik sektörünü etkileyen sert hava kosullari ve mevsimsel balik üreme zamani oldugundan balik fiyatlarinda artis oldu. Balik fiyatlarinin neredeyse 2 kat arttigini söyleyen Foça Su Ürünleri Kooperatifi Baskani Ceyhan Çetin, "Motorin fiyat artislari, ag fiyatlarinin artisi da bunda etkili oldu. Balik fiyatlari artti deniyor ancak balik çok pahali degil, bugün kirmizi et ve tavuk etine bakarsaniz balik daha ucuz. Balikçilik sektöründeki maliyet artislarindan dolayi yakinda herkes çiftlik baligina yönelebilir" dedi.

Kisin fazla balik çikmadigini ifade eden balikçi Tanfer Disçioglu ise, “Balik az çikiyor, kis günü fazla balik olmuyor. Islerimiz zayif. Hafta sonlari yogun oluyor. Kalamar 250 TL, dil baligi 100 TL’den basliyor. Büyüdükçe fiyati da artiyor. Kolyoz baligi 50 TL, tavuk baligi 100 TL, çiftlik çipura 80-100 TL arasinda degisiyor. Deniz çipurasi ise 150 TL’den basliyor" diye konustu.

Kaynak: İHA