Rusya Ve Ukraynali Askerlerin Çatismasi Sirasinda Zaporijya Nükleer Santrali'nde Yangin Çikti

Rusya ordusunu ile Ukrayna ordusu Zaporijya nükleer santrali için çatismaya girince santralin bazi bölümlerinde yangin çiktigi ögrenildi.

Rusya Ve Ukraynali Askerlerin Çatismasi Sirasinda Zaporijya Nükleer Santrali'nde Yangin Çikti


Rusya ordusu Ukrayna’daki en kritik noktalardan olan Zaporijya nükleer santralinde kontrolü ele almak için Ukrayna ordusu ile çatismaya devam ediyor. Ukrayna’nin Zaporoji Bölgesi’ndeki Energodar kentine bulunan Zaporijya nükleer santrali çevreleyen Rus askerleri ile santrali koruyan Ukrayna ordusu arasinda çatisma çikti. Hala süren çatismalar sirasinda her 2 taraf da roketler ve agir silahlar kullandi. Çatismalar sirasinda santralin bazi bölümlerinde yangin çiktigi ögrenilirken santral itfaiyesi tarafindan yanginlarin büyümemesi için çalisma baslatildigi aktarildi. Bir taraftan da hem Ukrayna hem de Rus askerleri arasinda da çatismalar devam ediyor.

Çernobil’de kontrolü ele alan Rusya bu santralde de kontrolü ele almak isterken 6 nükleer reaktörün bulundugu termik santralde yasananlar tüm Avrupa ve dünyayi tedirgin ediyor. Rusya ve Ukrayna askerlerinn santraldeki çatisalarini milyonlarca kisi yakindan takip ediyor.

Ukrayna Disisleri Bakani Dmitriy Kuleba yaptigi açiklamada, "Rus ordusu Zaporijya nükleer santraline her yönden ates açiyor. Eger bir patlama olursa Çernobil’in 10 kati büyüklügünde bir faciaya neden olur" dedi.

(Erhan Altiparmak-IHA)
Kaynak: İHA