Canik, Enforce Tac Ve IWA Fuarlariyla Avrupa'yi Fethetti

CANiK yeni silah ve aksesuarlari Avrupa’nin en büyügü IWA’da ilgi odagi oldu.

Canik, Enforce Tac Ve IWA Fuarlariyla Avrupa'yi Fethetti
Yilin ilk global fuarina ABD’nin Las Vegas sehrindeki SHOT Show’la ‘merhaba’ diyen CANiK, Avrupa çikarmasinin startini da 1-2 Mart tarihinde Almanya’da Enforce Tac ile verdi. Türk savunma sanayinin geçirdigi dönüsümün temsilciligini üstlenen CANiK, oldukça basarili geçen fuarin ardindan elde ettigi rüzgâri, dünyanin en büyük ve önde gelen fuarlarindan olan Nuremberg Avcilik, Aticilik ve Silah Fuari’na (IWA Outdoor Classics 2022) tasidi. IWA 2022’nin ilk gününde de gözler yine CANiK’in üzerindeydi.

Atesli silah endüstrisi profesyonellerini 2012’den bu yana bir araya getiren kolluk, güvenlik ve taktik çözümlerde Avrupa’nin en önemli etkinliklerinden biri olan Enfore Tac Fuari, iki yillik bir aranin ardindan Nürnberg Messe (Nuremberg Sergi Merkezi) fuar alaninda kapilarini ziyaretçilerine açti. Bu yil dünyanin farkli bölgelerinden 240’in üzerinde firmanin yer aldigi Enforce Tac Fuari, askeri yetkililerin yani sira çesitli alim heyetlerini ve binlerce katilimcisini agirladi.

2022 yilindaki fuar yolculuguna Ocak ayinda SHOT Show ile ABD’nin Las Vegas sehrinde start veren CANiK, yaris tabancilarini ve Türkiye’nin yerli ve milli uçaksavari olan CANiK M2 QCB 12.7 mm agir makineli tüfegini, bu kez de Avrupa’nin göbeginden tüm dünyaya görücüye çikardi. Avrupa çikarmasinin startini 1-2 Mart tarihinde Enforce Tac ile veren CANiK, fuarda yakaladigi basari rüzgârini IWA Outdoor Classics 2022’ye tasidi.

“Yerli ve milli olmanin öneminin anlasildigi günlerden geçiyoruz”

Yilin ikinci global fuarinin ardindan Nuremberg’teki IWA Outdoor Classics 2022’nin de ilk gününde gövde gösterisine devam eden Samsun Yurt Savunma’nin (SYS) dünyaca ünlü markasi CANiK, kendi standinda yeni ve inovatif tabancalarinin yani sira MECANIK ürünlerini de sergiledi. SYS Genel Müdürü C. Utku Aral, hedefleri dogrultusunda 2022 yilinda dünyanin dört kitasinda 10’dan fazla savunma fuarina katilim saglayacaklarini yinelerken, sunlari söyledi:

“Yerli ve milli uçaksavarimiz CANiK M2 QCB 12.7 mm agir tüfegimizi Enforce Tac’ta büyük bir gururla sergilemistik. Bugünse IWA 2022’nin ilk gününde hem yeni tabancalarimizi hem de atesli silah aksesuar ve outdoor markamiz olan MECANIK markali ürünlerimizi vitrinimize çikardik. Bugün tüm dünya, savunma sistemlerinin yerli ve milli olmasindaki önemini bir kere daha idrak ediyor. Bu vesileyle Türk savunma sanayi ve CANiK olarak, kendi teknolojimizi ve know-how’imizi tüm dünyaya tanitabilme sansini yakalamis olduk. IWA 2022’nin ilk gününde aldigimiz geri dönüsler de bizi çok heyecanlandirdi. Bu dört günlük fuar süresince kuracagimiz is baglantilari ile Avrupa pazarindaki faaliyetlerimize nitelikli bir deger kazandiracagimiza inaniyoruz.”

Türk savunma sanayisinde yasanan degisim IWA 2022’ye de yansiyor

Dünyanin en büyük ve önde gelen fuarlarindan Nuremberg Avcilik, Aticilik ve Silah Fuari’nda (IWA Outdoor Classics 2022), Türk savunma sanayinin nereden nereye geldigini bir kere daha tüm dünyaya gösterdiklerini dile getiren SYS Genel Müdürü C. Utku Aral, fuara iliskin su degerlendirmede bulundu: “Yaris tabancalarimiz ve Avrupa pazarina sunacagimiz MECANIK markali atesli silah aksesuar ve outdoor ürünlerimiz fuarin ilk gününde büyük bir ilgiye mazhar oldu. Özellikle titiz Ar-Ge çalismasi sonucu tasarladigimiz yeni yaris tabancamiz, sportif aticilara daha iyi bir atis deneyimi sunabilecek nitelikte olan özellikleriyle ilgiyi üzerine topladi. Optik nisangâhlar, taktik fenerler, balistik koruyucu ürünler, tekstil ürünleri ve taktik biçaklar gibi ürünlerimiz Nuremberg’de meraklilariyla bulustu. IWA 2022’de atesli silahlar alaninda gelistirdigimiz yeni ürünlerimizle, bu alandaki en yeni trendleri belirleyecegiz.”

Almanya’nin Nuremberg kentinde dört gün boyunca açik kalacak fuarda atesli silahlar, atesli silah aksesuarlari, okçuluk, avcilik, mühimmat, outdoor hazir giyim, güvenlik sistemleri ve optik cihazlar gibi ürün kategorileri yer alacak. 1974’ten bu yana 47’nci kez düzenlenen fuar, 50 bine yakin ziyaretçi bekliyor.
Kaynak: İHA