Tokat'ta Her Gün 2 Bin 500 Kisiye Iftar Yemegi Verilecek

Tokat’ta Yesilirmak nehri yanindaki alanda kurulan iftar çadirinda Ramazan ayi boyunca 2 bin 500 kisiye iftar yemegi verilecek.

Tokat'ta Her Gün 2 Bin 500 Kisiye Iftar Yemegi Verilecek
Tokat Belediye Baskani Eyüp Eroglu, makaminda yaptigi basin açiklamasinda Ramazan ayinda Tokat Belediyesi olarak gerçeklestirecekleri iftar programi ve etkinliklerle ilgili bilgi verdi. Pandemi dolayisi ile iki yildir ara verilen etkinlilere tekrar baslayacaklarini ifade eden Baskan Eroglu, “Insallah bu Ramazan ayi ile beraber o eski heyecanli, canli, programlarin yogun oldugu bir Ramazani Tokat Belediyesi olarak gerçeklestirmis olacagiz. Hidirlik Meydanini yer olarak belirledik. 2 bin 500 kisiye her gün iftar çadirimizda yemek ikrami cumartesi günü aksamindan itibaren baslamis olacak” dedi.



Ramazan sokagi etkinlikleri baslayacak

Hidirlik bölgesinde Ramazan Sokagi etkinliklerinin yapilacagini belirten Baskan Eroglu, “Teravihten hemen sonra bu ramazan sokaginda her aksam etkinlikler olacak, tasavvuf musikileri, ilahiler, Kur’an tilavetleri, Hacivat-Karagöz gösterileri, sanatçilar, siir dinletileri gibi birçok aktivitenin oldugu bir Ramazan Sokagi olacak. Ayni zamanda Ramazan yardimlasmanin dayanismanin, bir ve beraber olmanin, kardesligin de doruga çiktigi aylar. Bu noktada da yine ramazan paketlerimiz devam edecek. 5 bin gida paketimizi ihtiyaçli ailelerimize dagitmis olacagiz” diye konustu.



Tekne orucu tutan çocuklara hediye

Geçtigimiz yil ilki gerçeklestirilen tekne orucu tutan çocuklara yönelik etkinlige bu yil bir arti kattiklarini anlatan Baskan Eroglu “Geçtigimiz yil bin 970 kisi müracaat etmisti, bu yil 2 bin 500 civarinda çocugumuzun müracaat etmesini öngörüyoruz. Hazirligimizi yaptik onlara insallah güzel hediyeler vererek tuttuklari oruçlarin mükafatini böylece verecegiz. Ama bu sene ayri olarak tekne orucu iftari yapacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA