Savunma Sanayii Baskani Demir Duyurdu Açiklamasi 'A400M Filomuz Tamamlandi'

Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Ismail Demir, Türk Hava Kuvvetleri’nin ihtiyaçlari kapsaminda üretim ve tasarim ortagi olunan A400M tipi askeri kargo uçaginin 10’uncu ve son uçaginin da teslim edilerek A400M filosunun tamamlandigini duyurdu.

Savunma Sanayii Baskani Demir Duyurdu Açiklamasi 'A400M Filomuz Tamamlandi'


Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Ismail Demir, konu hakkinda sosyal medya hesabi üzerinden yaptigi açiklamada, “A400M filomuz tamamlandi. TSK’nin taktik ulastirma görevleri için tasarim ve üretiminde ortak oldugumuz A400M Projesi kapsaminda Hava Kuvvetleri Komutanligi için üretilen 10’uncu ve son uçagimiz da envantere girdi. Hayirli olsun” ifadelerini kullandi.

Türkiye, konsorsiyumda A400M filosunu tamamlayan ilk ülke

Türkiye’nin proje ortaklari arasinda yer aldigi A400M programi kapsaminda ülkemizin 10. ve son uçagi da envantere girdi. Türkiye, konsorsiyumda A400M filosunu tamamlayan ilk ülke oldu. Hava Kuvvetleri Komutanliginin taktik ulastirma görevleri ihtiyaci için ortak olunan A400M Projesi kapsaminda Türkiye için üretilen son uçak Kayseri’ye konuslandi. Tasarim ve üretiminde TUSAS’in yer aldigi, TEI’nin motor üretiminde alt yüklenici oldugu uçagimiz, öncekilere göre üst konfigürasyonda üretildi.

Sözlesme kapsaminda bugüne kadar toplam 103 adet uçak teslimati tamamlandi

A400M Ulastirma Uçagi Projesi kapsaminda Almanya (53), Belçika-Lux (8), Fransa (50), Ingiltere (22), Ispanya (27) ve Türkiye’den (10) olusan konsorsiyum adina OCCAR ile AMSL Firmasi arasinda imzalanan Sözlesme kapsaminda bugüne kadar toplam 103 adet uçak teslimati tamamlandi. Ayrica, A400M’in konsorsiyum disi ilk kullanicisi Malezya Kraliyet Hava Kuvvetleri tarafindan toplam 4 adet uçak siparisi verilmis olup, bu kapsamdaki uçak teslimatlari da tamamlandi. 2021 yilinda Kazakistan ile imzalanan sözlesme ile Kazakistan, A400M uçaginin dokuzuncu kullanici ülkesi olarak 2 adet uçak siparisi verdi.

Projenin Türkiye adina yürütücülügünü SSB yapiyor

A400M Uçagi Nihai Montaj Hatti Agustos 2007’de açildi. A400M Uçagi’nin nihai montaj hattindan uçus hattina verilme töreni 26 Haziran 2008 tarihinde Ispanya’da gerçeklestirildi.

A400M uçaginin ilk uçusu 11 Aralik 2009 tarihinde gerçeklestirildi.

Projenin Türkiye adina yürütücülügünü Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskanligi (SSB) yapiyor. Türk Havacilik ve Uzay Sanayii A.S. (TUSAS), katilimci ülkelerin (Almanya, Belçika, Fransa, Ingiltere ve Ispanya) havacilik endüstrileri ile birlikte uçagin tasarim ve üretiminde ülkelerin aldigi uçak miktari oraninda sorumluluk üstleniyor. TUSAS’in yapisal komponentler ve sistemlerde is payi bulunuyor. A400M Uçagi’nin Ön Orta Gövde, Arka Gövde Üst Bölümü, Parasütçü Kapilari, Acil Çikis Kapisi, Arka Üst Kaçis Kapagi ve Kuyruk Konisi gibi ana yapisal komponentlerin yani sira en önemli uçus kontrol yüzeylerinden olan Kanatçik (Aileron) ve Sürat Frenleri’nin (Spoiler) tasarim ve üretimi TUSAS mühendis ve teknisyenleri tarafindan gerçeklestiriliyor.

Türkiye’ye teslim edilen ilk A400M uçagi 2014 yilinda envantere alindi

A400M uçaginda AMSL firmasinin alt yüklenicisi olan Euro Prop International (EPI) konsorsiyumu (Rolls-Royce, MTU, Snecma and ITP) tarafindan tasarlanmis özgün turboprop bir motor olan TP400 motoru kullaniliyor. Motor konusunda EPI’nin alt yüklenicileri arasinda TUSAS Motor Sanayi A.S. (TEI) de yer aliyor. A400M Ulastirma Uçagi Projesi kapsaminda Türkiye’ye teslim edilen ilk uçak olan MSN009, 2014 yilinda envantere alindi. Airbus’in Sevilla/Ispanya tesislerinde yürütülen test faaliyetleri sonucunda 29 Mart 2022’de kabulü gerçeklesen 10’uncu ve son uçak olan MSN 118’in envantere alinmasi ile Konsorsiyumda ‘A400M Filosu’ tamamlanan ilk ülke Türkiye oldu.

A400M’lerin sonuncusu MSN 118

MSN 118 numarali 10’uncu uçak, proje kapsaminda yeni konfigürasyon seviyesinde teslim edilen ilk uçak olup, daha önce envantere alinmis olan diger uçaklara göre daha üst kabiliyetlere sahip. Sözlesme kapsaminda daha önce teslimati tamamlanan A400M uçaklarinin nihai konfigürasyona ulastirilmasi adina yürütülen iyilestirme faaliyetleri Kayseri’de kurulan Retrofit Merkezi’nde sürdürülmekte olup bu kapsamda bugüne kadar 2 A400M uçaginin kabiliyet yükseltme (retrofit) faaliyeti de basariyla tamamlandi. Türk Hava Kuvvetleri’nin gücüne güç katacak ve Türkiye’nin savunmasina önemli katkilar saglayacak 10’uncu A400M, kabul test faaliyetlerinin tamamlanmasinin ardindan Hava Kuvvetleri Komutanligi uçus ekibi tarafindan 30 Mart 2022 tarihinde Türkiye’ye getirilerek Kayseri/Erkilet 12. Hava Ulastirma Ana Üs Komutanligi’na konuslandirildi.
Kaynak: İHA