Meslek Lisesi Ögrencilerinde Örnek Proje

Giresun 125. Yil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri, engelli vatandaslarin kullandigi akülü tekerlik sandalye ve otomobillerin bakim ve tamir islerini ücretsiz olarak yapiyor.

Meslek Lisesi Ögrencilerinde Örnek Proje
Giresun Merkez 125. Yil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ‘Meslek Liseleri Ailelerle Bulusuyor’ projesinde bir farkindaliga imza atti. Söz konusu okul ile Giresun Engelliler Dernegi arasinda imzalan protokol çerçevesince dernek üyesi vatandaslarin kullandigi akülü araç ile akaryakitli araçlarin lastik, motor ve elektrik onarim ve bakimlari ücretsiz olarak yapiliyor. Okul atölyesine getirilen araçlar, elektrik ve motor bölümü ögretmen ve ögrencileri tarafindan bakimdan geçirilerek, tamir ediliyor.

Proje ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü Muharrem Demir, “Biz ailelerimizin ihtiyaçlarini, yardima ihtiyaci olan ailelerin ihtiyaçlarini karsiliyoruz. Bu sefer ise söyle bir proje gerçeklestirdik. Engelli vatandaslarimizin araçlarini motor teknolojileri bölümünde yapmaya karar verdik. Bu projeyi hazirlarken bütün alanlarimizla projenin içinde yer aldilar. Bunun özelikle çig gibi Türkiye’de yayilmasini bekledigimiz bir proje. Insallah basarili olur diye düsünüyorum" dedi.

Giresun Engelliler Dernegi Baskani Nihat Yayla ise okul yetkilileri ve ögrencilere tesekkür ederek “Engellilerin düsünülmesi, engelli arkadaslarimizin kullandigi araçlarin bu proje çerçevesinde bakimlarini yapilmasi hem bir farkindalik olusturacak hem de toplumda engelli arkadaslarimizin ögrencilerle proje çerçevesinde beraber olacaklar. Toplumda engelli bilincinin olusmasina da büyük bir katki saglayacak. Çok pahali araçlar bunlar piyasada degeri 15 bin liranin üzerinde. Birçok engelli arkadasimizin bunu karsilama sansi yok”
Kaynak: İHA