Engelli Bireylerden EKPSS Kursuna Yogun Ilgi

Hakkari’nin Yüksekova Halk Egitim Merkezi Müdürlügü bünyesinde açilan Engelli Kamu Personeli Seçme Sinavi (EKPSS) kursu yogun ilgi görüyor.

Engelli Bireylerden EKPSS Kursuna Yogun Ilgi
Yüksekova Engelli Bireyler Yardimlasma ve Dayanisma Derneginin girisimleri sonucu, Yüksekova Halk Egitim Merkezi Müdürlügü bünyesinde açilan EKPSS kursu, engelli bireyler tarafindan sevinçle karsilandi. Yüksekova Halk Egitim Merkezi Müdürlügü binasinda görme, isitme, bedensel ve zihinsel engellilere yönelik açilan kursta; Türkçe, matematik, cografya, tarih, fizik, edebiyat ve anayasa olmak üzere 6 bransta egitim veriliyor.

Egitim programinda engelli bireylere fiziksel ve zihinsel durumlari göz önünde bulundurularak gruplar halinde ders veriliyor.

Ögretmen Menaf Çelik, kursun önemine deginerek, “Ben buraya hiç düsünmeden geldim. Özellikle arkadaslara yardimci olabiliyorsak ne mutlu bize. Onlari hayata kazandirmak, kamuya kazandirmak çok mantikli bir adim olacaktir. Derslerimiz güzel gidiyor. Onlara da alistik. Kaynaklar geldi, hepsine tüm kaynaklarini dagittik. Onlari en kisa zamanda en güzel sekilde sinava hazirlamak için çalisiyoruz” dedi.

Yüksekova Engelli Bireyler Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Mehmet Salih Diler ise yaptiklari girisimler sonucu Yüksekova Halk Egitim Merkezi Müdürlügü tarafindan EKPSS kursu açildigini belirterek, “Kaymakamimiz basta olmak üzere, Yüksekova Milli Egitim Müdürlügüne, Yüksekova Halk Egitim Merkezi Müdürlügüne tesekkür ediyoruz. Insallah en kisa zamanda güzel islere adim atacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA