Disisleri Bakan Yardimcisi Kaymakci, EKO IKLIM Zirvesi'ne Bisikletle Gitti

Disisleri Bakan Yardimcisi ve Avrupa Birligi (AB) Baskani Büyükelçi Faruk Kaymakci’nin da aralarinda bulundugu bisiklet grubu, iklim degisikligine dikkat çekmek amaçli Ekonomi ve Iklim Degisikligi Zirvesi’ne (EKO IKLIM) bisikletle gitti.

Disisleri Bakan Yardimcisi Kaymakci, EKO IKLIM Zirvesi'ne Bisikletle Gitti
Disisleri Bakan Yardimcisi ve Avrupa Birligi (AB) Baskani Büyükelçi Faruk Kaymakci, ATO Congresium’da düzenlenen Ekonomi ve Iklim Degisikligi Zirvesi’ne (EKO IKLIM) iklim degisikligine dikkat çekmek amaciyla bisikletle geldi. AB Baskanligindan yola çikan Bakan Yardimcisi Kaymakci’ya profesyonel bir bisiklet grubu eslik etti. Kaymakci’yi vardigi ATO Congresium’da Ankara Ticaret Odasi (ATO) Baskani Gürsel Baran karsiladi. Zirveye geldikten sonra bir konusma gerçeklestiren Kaymakci, bütün sehirlerde bisiklet kullaniminin yayginlasmasini ve emisyon miktarinin azalmasini temenni etti.

“Bisiklet çocuklugumuzda kalan bir oyuncak olmamali”

Bisikletin çocuklukta kalan bir oyuncak olmamasi gerektigini belirten Bakan Yardimcisi Kaymakci, Ankara Büyüksehir Belediyesi’ne sundugu bisiklet imkani için tesekkür ederek, “Bir kere bisiklet saglik demek ben hiç yoruldugumu düsünmüyorum. Yarim saat öncesine göre halimi sorarsaniz daha zinde olduguma inaniyorum. Daha saglikli olduguma inaniyorum. Yarim saat spor yaptigin için suanda gerçekten pozitif bir enerji yüklendigine inaniyorum. Dolayisiyla bizim bisikleti yorucu bir alet olarak degil, trafikte bir araç olarak görmemiz lazim. Ama bunun yani sira bisikletle sporda yapalim. Bisiklet çocuklugumuzda kalan bir oyuncak olmamali. Ben Büyüksehir Belediyemizi kutluyorum. Bize sunmus olduklari elektrikli bisikletlerde son derece rahat bisikletler. Umarim bütün sehirlerimizde bu tür bisikletler yayginlasir. Böylelikle hem sehirlerdeki emisyon miktarini azaltiriz, hem hareketli insalar olarak daha saglikli oluruz, hem de görsel açidan da sehirlere gayet uygun bisiklet, onun için ben bugün bu firsati degerlendirdigimize seviniyorum” diye konustu.



Baran’dan Bakan Yardimcisi Kaymakci’ya tesekkür

ATO Baskani Baran ise su ifadelere yer verdi:

“Bakanim organizasyonun özüne uygun bir araçla geldi. Sag olsunlar bir grupla geldi. Gerçekten çok kiymetli bu, bundan sonraki elektrikli bisiklet özellikli bundan sonraki süreçte bizim kullanmamiz gereken araçlardan birisi bir farkindalik olusturdu bakanim. Ben çok tesekkür ediyorum.”

“Pedallamaya geldik”

5’nci sinif ögrencisi ve ayni zamanda doga destekçisi olan Cemanur Akgümüs, “Çubuktan geliyorum. 5’nci sinifim. Burada dogayi korumak, yesili artirmak, karbon salinimini azaltmak için bisiklet sürmeye pedallamaya geldik” dedi.

Kaynak: İHA