ABD Baskani Biden 4. Doz Covid-19 Asisini Canli Yayinda Oldu

ABD Baskani Joe Biden, Covid-19’a karsi 4’üncü doz asisini canli yayinda yaptirdi.

ABD Baskani Biden 4. Doz Covid-19 Asisini Canli Yayinda Oldu
ABD’nin Covid-19 ile mücadelesine ve son durumuna iliskin açiklama yapan ABD Baskani Joe Biden, Beyaz Saray’dan düzenledigi basin toplantisi sirasinda canli yayinda Covid-19’a karsi 2’inci doz güçlendirici asisini olarak, Covid-19’a karsi 4’üncü kez asilanmis oldu.

Güçlendirici dozlarin Covid-19 ile mücadeledeki en önemli ek korumayi sagladigini söyleyen Biden, Gida ve Ilaç Dairesi (FDA) ve Hastalik Kontrol ve Önleme Merkezi’nin 50 yas ve üzerindekiler için 4’üncü asiya izin verdigini belirtti.

Biden, "Bu yüzden bugün ikinci güçlendirici asimi almayi planliyorum" dedi.

Biden, "50 yas ve üstü kisiler ve bagisikligi baskilanmis olanlar simdi iki doz güçlendirici ile daha fazla koruma elde edebilirler. Bu uygun bireylere destekleyici asilar yapmak için yeterli kaynagimiz var ancak Kongre bu mücadeleye finansman saglamak için harekete geçemezse, ücretsiz asi ve test kapasitesini Haziran ayinin ötesine götüremeyecegiz" ifadelerini kullanarak, "Eger yatirim yapmazsak, baska bir virüs dalgasi vurursa kendimizi savunmasiz bulacagiz" dedi.

Biden Kongre’ye seslenerek, "Simdi ek tedarik saglamamiz gerekiyor. Harekete geçmek için kendimizi yeni bir dalganin ortasinda bulmayi bekleyemeyiz. Kongre artik harekete geçmeli. Hayatlarimizi geri almak için çok çalistik. Amerikalilar tekrar normal hayatlarini yasamaya geri döndüler. Simdi bundan vazgeçemeyiz" ifadelerini kullandi.

Kongreye harekete geçin çagrisinda bulunan Biden, "Eylemsizligin sonuçlari siddetlidir veya yalnizca zamanla büyür. Ama böyle olmak zorunda degil. Birlikte çalistigimizda neler yapabilecegimizi kanitladik. Bu yüzden Demokratlari ve Cumhuriyetçileri bunu acilen çözmeye çagiriyorum. Birlik olalim, birlikte hareket etmeye devam edelim" dedi.

Biden ayrica, hükümetin Covid-19 hakkindaki son bilgilerin takip edilebilmesi için "covid.gov" adli internet sitesinin gelistirildigini açikladi.

Kaynak: İHA