Prof. Dr. Fatih Satil Ögrencilere Sifali Bitkileri Anlatti

Balikesir Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Botanik Anabilim Dali ögretim üyesi Prof. Dr. Fatih Satil, BIGEP kapsaminda Kurtdereli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencilerine yönelik “Bagisiklik sistemini Güçlendiren Bitkiler” konulu bir konferans verdi.

Prof. Dr. Fatih Satil Ögrencilere Sifali Bitkileri Anlatti
MTAL ögretmenlerinden Necdet Bayram’in organize ettigi konferansa ögrencilerle birlikte okul idaresi ve ögretmenler de katildi.

Prof. Dr. Satil, konusmasinin basinda; “Hastalikla mücadelenin en etkin ve hesapli yolu, hastaliga yakalanmadan evvel koruyucu önlemler almaktir” dedi.

Daha sonra da bu koruyucu önlemler arasinda da geleneksel halk tibbinin önemine deginen Profesör Satil “özellikle sifali bitkilerle ilgili bilgi ve uygulamalarinin modern tibba kaynaklik ettigini” belirtti.

Prof. Dr. Fatih Satil; halk arasinda siklikla kullanilan ve viral enfeksiyonlar basta olmak üzere çesitli hastaliklara karsi bagisiklik sistemini güçlendiren bitkilerden örnekler vererek bunlarin tedavi edici etkileri, kullanim sekilleri ve yan etkilerine dair bilgiler verdi. Ayrica konferansta sifali bitkilerden fayda görmek için dikkat edilmesi gereken noktalara da dikkat çekildi.

Ögrencilerin ilgiyle izledigi konferans sonunda Prof. Dr. Fatih Satil tarafindan “Kaz Daglarinin Sifali Bitkileri” kitabi okul müdürü Muhsin Gürsu’ya hediye edildi. Etkinlik hatira fotografi ile son buldu.
Kaynak: İHA