Dedesine Vefa Için 4. Kez Çanakkale'ye Yürüyecek

Çanakkale’de 57. Alay Sehitliginde gazi olan ve 1986 yilinda hayatini kaybeden dedesi için 4. kez farkindalik yürüyüsü gerçeklestirecek Tokat 15’li Torunlari Dernegi Baskani Saffet Gümüs, Esenler Dörtyol Meydani’ndan bu gün aksam saatlerinde mehteran esliginde ugurlandi.

Dedesine Vefa Için 4. Kez Çanakkale'ye Yürüyecek
Tokat 15’li Torunlari Dernegi Baskani Saffet Gümüs, Çanakkale 57. Alay Sehitligi’nde gazi olan ve 1986 yilinda hayatini kaybeden dedesi için bu yil 4’üncü defa farkindalik yürüyüsü gerçeklestirecek. Esenler Belediyesi ve Esenler’in 15’lileri olarak adlandirilan Çanakkale Gönülleri, “Torundan Dedeye Vefa Yürüyüsü” etkinligi kapsaminda Dörtyol Meydaninda toplanarak Gümüs’e ugurlama töreni düzenledi.

Gençlere vatan ve bayrak sevgisini asilamak için 4. kez farkindalik yürüyüsü gerçeklestiren Gümüs’ü Esenler Belediye Baskan Yardimcisi Nihat Karatas ve birçok vatandas mehteran esliginde ugurladi. Gümüs, Esenler Belediye Baskan Yardimcisi Nihat Karatas’tan aldigi bayragi 18 Mart’ta Çanakkale’de yapilacak törende Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a teslim edecek.

"Bu yürüyüsünde biz de olmak istedik"

Saffet Gümüs’ün yürüyüsünü destekleyerek yaninda olmak istedigini ifade eden Esenler Belediye Baskan Yardimcisi Nihat Karatas, "Saffet Gümüs bir Çanakkale gazisinin torunu. Bu duyguyla bu 4. Olmak üzere böyle bir yola çikmis. Bu sefer de bizim araciligimizla böyle bir yolda yürümek istiyor. Biz de bundan memnuniyet duyduk. Mutlu olduk. Çünkü çok degerli bir sey yapiyor. Hem gazi dedesinin ruhuna hem bu bayraga sahip çikmak adina ve gençlerimize bir seyler aktarmak adina bir yürüyüse çikiyor. Bundan dolayi biz de çok memnun olduk. Destek vermek istedik. Bu yürüyüsünde biz de olmak istedik. Yoku açik olsun. Buradan almis oldugu bayragi da 18’inde insallah Cumhurbaskanimiza ulastirmasini bekliyoruz" seklinde konustu.



"Bayragi Cumhurbaskani Erdogan’a teslim edecegim"

Türk bayragini 18 Mart’ta Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a teslim edecegini belirten Tokat 15’li Torunlari Dernegi Baskani Saffet Gümüs ise, "Bugün Torundan Dedeye Vefa Yürüyüsünü Esenler Belediye Baskani Tevfik Göksu araciligiyla Esenler’den baslatiyoruz. Belediye Baskanimizdan almis oldugum Türk Bayragi nasip olursa Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a 18 Mart’ta vermeyi planliyoruz. Yolumuz sehitler yolu yolumuz Çanakkale yolu bu vatan bizlere sehitlerimizden emanet edildi. Bizim onlara vefa borcumuz var. Bu yürüyüsüm 4. Geleneksel yürüyüsüm oldu. Biz onlara vefamizi yürümekle de veremeyiz. Allah tüm sehitlerimizin mekanini cennet eylesin diyorum. 57. Alayda savasmis bir gazinin torunuyum. Dedem Çanakkale’yi anlatirken marslari söylerdi. Duygulanir aglardi. Devletimize sahip çikalim. Bu vatan kolay kazanilmadi" diye konustu.

Kaynak: İHA