Cumhurbaskani Erdogan'in Açilisini Yaptigi Tokat Havalimanina Yogun Ilgi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan 25 Martta açilisi yapilan yeni Tokat Havalimanina vatandaslar yogun ilgi gösteriyor.

Cumhurbaskani Erdogan'in Açilisini Yaptigi Tokat Havalimanina Yogun Ilgi
Tokat’a 5 yil aradan sonra uçak seferlerinin baslamasi ile birlikte uçak biletleri günler öncesinden talep görmeye basladi.

Istanbul Havalimanindan kalkis yapan TK- 2583 sefer sayili yolcu uçagi 132 yolcusu ile Tokat Havalimanina inis yapti. Uçak Tokat’tan Istanbul’a ful dolu olarak 132 yolcusu ile havalandi. Türkiye’nin 57. Havalimanina uçakla seyahat yapmak imkanina kavusan vatandaslar sevinç yasadi. 89 yasindaki Hasan Cemal Sorut, kisa sürede uçakla rahat bir seyahat yapma imkanina kavusmasindan dolayi mutlu oldugunu ifade ederek, “Istanbul’a gitmek istiyordum ama yaslilik nedeni ile kara yolu ile gidemiyordum. Oglum ve gelinimle birlikte kolaylikla Istanbul’a gidecegiz. Rabbim yapandan da yaptirandan da hükümetimizden de razi olsun” dedi.

Yolcu otobüsü ile 12 saatte Istanbul’a gidip gelen vatandaslar uçakla yaklasik 1 saat 20 dakika seyahat etme imkanina kavustu.

Türkiye’nin 57. Havalimani

Ulastirma ve Altyapi Bakanligina bagli Devlet Hava Meydanlari Isletmesi Genel Müdürlügünce ihale edilen havalimani, 550 milyon TL’ye mal edildi. 45 metre genisliginde 2 bin 700 metre uzunlugunda pisti bulunan havalimani son teknoloji ile donatildi. Türkiye’nin 57. havalimani olan Tokat Havalimaninda ASELSAN tarafindan üretimi yapilan yerli ve milli X-Ray cihazlari kullanildi. Istanbul Havalimaninda kullanilan aletli inis sistemi sisli ve elverissiz hava sartlarinda Tokat Havalimaninda da pilotlara büyük kolaylik saglayacak. 1987 yilinda insa ettirilen eski Tokat Havaalani, pist yönü ve uzunlugu nedeni ile risk tasidigi için 2017 yilinda uçak seferlerine kapatilmisti. Eski Havalimaninda egitim, saglik, vip, askeri uçuslara hizmet verildi.

Kaynak: İHA