23. Uluslararasi Adana Tiyatro Festivali Basladi

Adana’da Kültür ve Turizm Bakanligi Devlet Tiyatrolari Genel Müdürlügü ile Sabanci Vakfi isbirliginde düzenlenen 23. Sabanci Uluslararasi Adana Tiyatro Festivali basladi. Festivalin açilisinda "Sakip Sabanci Yasam Boyu Onur Ödülü" oyuncu Zihni Göktay’a takdim edildi.

23. Uluslararasi Adana Tiyatro Festivali Basladi


Bu sene 23’üncüsü gerçeklestirilen Sabanci Uluslararasi Adana Tiyatro Festivali, Haci Ömer Sabanci Kültür Merkezi’nde basladi.

Törende ilk olarak söz alan Devlet Tiyatrolari Genel Müdürü Mustafa Kurt, Sabanci Vakfi’na festivali yasattiklari için tesekkür etti. Ardindan konusan Sabanci Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Güler Sabanci, sanatseverlerin 27 Mart Tiyatro Günü’nü kutladi. Geleneksel hale dönüstürülen festivalin bu yil 23’üncüsünü gerçeklestirdiklerini belirten Sabanci, "Burada sizlerle beraber olmaktan dolayi çok mutluluk duyuyorum. 23 yilda çok emek verildi.

Esas olarak Adanalilarin sanat ve tiyatro sevgisi festivali bu günlere getirdi. Sizler buna sahip çiktiginiz, bizlerin de gücü yettigi sürece bu festivali devam ettirmek boynumuzun borcudur” dedi.



Kültür ve Turizm Bakani Yardimcisi Özgül Özkan Yavuz ise 23 yildir yerli ve yabanci tiyatro gruplarini sanatseverlerle bulusturan festivalin çok önemli oldugunu vurguladi. Her geçen yil zenginlesen içeriklerle festivalin devam ettigini kaydeden Yavuz, bu gelenegin kültürlerarasi etkilesime katki vermeye devam ettigini söyledi.



Adana Valisi Süleyman Elban ise Adana için bugünün çok anlamli oldugunu söyledi.

Adana’nin festivaller sehri oldugunu hatirlatan Elban, “Geçen yil pandemi sartlari dolayisiyla açik havada yapmistik. Bu tür organizasyonlarin devamliligi çok önemlidir. Hem seyircimiz hem sanatçilarimiz büyük bir özlemle festivali bekliyorlardi. Bu yil tiyatro salonunda tekrardan basliyoruz. Bu isin bu kadar yildir devam etmesi arkasindaki emegi gösterir” diye konustu.



Konusmalarin ardindan "Sakip Sabanci Yasam Boyu Onur Ödülü" oyuncu Zihni Göktay’a takdim edildi. Ödül töreninden sonra Ispanya Orthemis Orkestrasi’nin "Concerto a Tempo d’Umore" adli oyunuyla festival basladi.



Sabanci Uluslararasi Adana Tiyatro Festivali, bu yil yurt disindan 3, Türkiye’den ise 19 tiyatronun katilimi ile toplam 22 farkli oyuna 30 Nisan’a kadar ev sahipligi yapacak. Festivalin açilisina Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar’in yani sira kent protokolü katildi.

Kaynak: İHA