Sehitler Adina Iki Orman Kuruldu, Ilk Fidanlari Aileleri Dikti

İçel’in Erdemli ilçesinde yakin zamanda sehit olan Celil Mutlu ile 2 yil önce sehit olan Ibrahim Tüzel’in isimlerinin yasatilmasi için hatira ormanlari kuruldu. Sehidin 8 aylik hamile esi Melike Mutlu da törene katilarak, olusturulan ormana fidan dikip, ilk can suyunu verdi.

Sehitler Adina Iki Orman Kuruldu, Ilk Fidanlari Aileleri Dikti
Tunceli’de 3,5 ay önce bölücü terör örgütü ile girilen çatismada sehit düsen Jandarma Astsubay Üst Çavus Celil Mutlu ile Suriye’de 2 yil önce 36 arkadasiyla sehit olan Uzman Çavus Ibrahim Tüzel için memleketi İçel’in Erdemli ilçesinde Orman Isletme Müdürlügü tarafindan ayri ayri noktada hatira ormani kuruldu. Sehitlerden Mutlu için Aslanli, Tüzel için ise Alibeyli köyünde kurulan ormanlara ilk fidanlarin dikimi protokol üyelerinin yani sira ailelerin katilimi ile gerçeklestirildi.

8 aylik hamile Melike Mutlu da törene katilarak, sehit esi Celil için olusturulan ormana anne Emine Mutlu ile birlikte fidan dikip, ilk can suyunu verdi. Her iki sehidin ailesi de duygu dolu anlar yasadi. Tören sonrasi sehitlerin kabirleri ziyaret edilerek, Kur’an-i Kerim okundu ve dua edildi.

"Bizim için zor bir durum ama gururluyuz"

Fidan dikme programinda konusan sehidin esi Melike Mutlu, "Esim için fidan diktik. Adini bu sekilde yasatacagiz insallah. Unutmayacagiz, unutturmayacagiz. Ismini sürekli geçtigimiz yolda görmek bizim için zor bir durum ama gururluyuz” dedi.

Sehit oglu için böyle bir organizasyon yapilmasina vesile olanlara tesekkür eden baba Ali Mutlu, ”Benim kahramanim artik yoksa da ömür boyu artik adi burada yasayacak” derken duygulandi.

Çocugunun hatirasi için fidan diktiklerini belirten anne Emine Mutlu ise dua ederek, sehit annesi olmanin kendisi için gurur verici oldugunu kaydetti.



"Sehit babasi olmaktan gururluyum, kendimi de feda ederim"

Sehit oglu için hatira ormani olusturuldugunu belirten baba Suayip Tüzel de, ”Sehit babasi olmaktan gururluyum. 3 tane oglum daha var, onlari da feda ederim, kendim de dahil diyerek” dedi.

Etkinlige katilan Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu da, ”Özgür bir ülkede yasamamizin sembolü olan ve insallah kiyamete kadar özgür bir ülkede yasayacak oldugumuz, onlarin sayesinde sagladigimiz yakin dönem sehitlerimizden Celil Mutlu ve Ibrahim Tüzel’in hatira ormanina fidanlari devlet erkanimizla birlikte dikiyoruz. Insallah sehitlerimizin adi burada kiyamete kadar yasayacak” diye konustu.

Sehitler için iki ayri ormanda çesitli fidanlar diktiklerini ifade eden Orman Isletme Müdürü Murat Körlü, hem isimlerinin yasatilmasi hem de devletin ailelerin her zaman yaninda oldugunu hissettirmek için üzerlerine düsenleri yaparak katkida bulunmak istediklerini söyledi.

Kaynak: İHA