Italya Basbakani Draghi Açiklamasi Fransa, Italya Ve Türkiye Yeniden Bir Araya Gelecek

Brüksel’de NATO Zirvesi kapsaminda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile bir araya gelen Italya Basbakani Mario Draghi, bir süredir ara verilen Fransa, Italya ve Türkiye isbirligi görüsmelerinin yeniden yapilacagini söyledi.

Avrupa Birligi (AB), NATO Zirvesi ve G7 Liderler Zirvesi’ne katilmak üzere Brüksel’de bulunan Italya Basbakani, Italyan basinina yaptigi degerlendirmede, "Erdogan ile yaptigimiz görüsme iyi geçti. Yillar içinde olusturulan Türkiye, Fransa ve Italya grubu arasindaki is birligi daha sonra kesintiye ugradi. Bunu tekrar isler hale getirmeye karar verdik, yakin zamanda üç ülke bir araya gelecegiz." ifadelerini kullandi.

Ukrayna üzerinde "uçusa yasak bölge" talebine NATO ve AB’nin dahil edilmesinin "mümkün olmadigini" belirten Mario Draghi, Rusya’ya uygulanan mali yaptirimlarini ülkenin ekonomisini zayiflattigini söyledi.



Italya Basbakani Draghi, Rusya’nin dogal gaz ticaretinde olasi Rus rublesi hamlesini ise "Bunu mevcut sözlesmelerin ihlali olarak görüyoruz." sözleri ile degerlendirdi.
Kaynak: İHA