Görevine Son Verilen Mugla Il Saglik Müdürü Gencer'den Açiklama

Mugla’da geçtigimiz hafta bir uzman çavusu hekim ve saglik çalisani tarafindan siddete ugramasi ve olayin kamuoyuna sanki saglik çalisanlari ve doktor siddet görmüs gibi lanse edilmesi olayinin güvenlik kamerasi görüntülerinin ortaya çikmasi ile baslayan olaylar zinciri kapsaminda görevden alinan Mugla Il Saglik Müdürü Iskender Gencer açiklama yapti. Olay tarihinde Mugla’da degil Ankara’da oldugunu kaydeden Gencer, "Kimse beni hedef göstermesin" ifadelerini kullandi.

Görevine Son Verilen Mugla Il Saglik Müdürü Gencer'den Açiklama
14 Mart gecesi Mugla Sitki Koçman Egitim Arastirma Hastanesinde acil serviste çalisan Doktor’un bir uzman çavus tarafindan darp edildigini iddia etmesi üzerine gelisen olaylar çerçevesinde uzman çavusun çikista alkislarla protesto edilmesinin ardindan baslayan olaylarda, uzman çavusun darp eden degil darp edilen oldugu ortaya çikmisti. Kamuoyunda ciddi bir sansasyona neden olan olaylarin ardindan Il Saglik Müdürlügü görevinden alinan Dr. Iskender Gencer, kendisi hakkindaki suçlamalari kabul etmedigini belirtti.

"Olay günü ve gecesi Mugla’da degildim"

Dr. Iskender Gencer olayin yasandigi gün beraberinde olan iki kisi ile birlikte Ankara’da oldugunu belirterek ‘"Prof. Dr. Bugra Harmandar, Il Saglik Hizmetleri Baskan Yardimcisi Kadir Süzek ve makam soförümüz ile birlikte 13 Mart günü ögleden sonra Ankara’ya görevlendirme yazimiz ile gittik. 14 Mart Günü Ankara’da Sayin Cumhurbaskanimiz ile Külliye de toplantidaydik. 15 Mart’ta geri döndük" diyerek olay günü Mugla’da olmadigini söyledi.

Konuyla ilgili kendisini arayan kimsenin de olmadigini söyleyen Gencer, yasanan talihsiz olayin detaylarini Saglik Müdürlügü’nün basin biriminde görevli çalisandan ögrendigini, olayin yasandigi hastaneden tarafina hiçbir sekilde bilgi verilmedigini iddia etti.

Konu ile ilgili 16 Mart günü ilgili makamlar ile toplanti yaparak hemen bir müfettis gönderilmesini talep ettiklerini belirten Gencer, "Konunun yargiya da tasinmasinin ardindan ilgili ve yetkili makamlar ile bir toplanti yaparak saglik bakanligindan bir müfettis gelmesi yönünde karar verildi.

Müfettis talep yazisini yazdik yolladik" dedi.

"Kinama yazisini yazin diyen ben degildim"

Dr. Gencer açiklamasinin devaminda "Olayin ertesinde konu medyaya yansiyip açiga ve gözaltina alininca saglik çalisanlari adina bir kinama yazisi yazalim dediler. Arastirmalar devam ediyor kimseyi rencide etmeden yazin seklinde sifaen söyledim. Ancak hastanenin kinama yazisi yayinlayacagi dolayli yoldan bilgi olarak iletildi. Hastanenin internet sitesinde yayinlanan kinama mesajinin içerigi hakkinda da bilgim yoktu. Hastane yönetimi tarafindan hazirlanmistir. Saglik müdürlügü ve Egitim Arastirma Hastanesi, sitelerinden olayin seyri degisince benim talimatimla kaldirilmistir" dedi.

Protestoya asla izin vermezdim

Olayin taraflarindan Uzman Çavus taburcu oldugu gün yasanan protesto ile ilgili konusan Dr. Gencer "Hastane Bashekimi beni arayip ’personel protesto yapmak istiyor’ dedi.

Buna kesinlikle izin verememesini Bashekim olarak bunu engellemesini söyledim. Ancak olaylar olduktan sonra beni arayip engelleyemedim diye bilgi verdi. Hastanenin kapilarinin kilitlenmesi, protesto alkislari, kinama konusmalari kesinlikle Bashekimin sorumluluk alanindadir. Hastanede olan gelismelerden sorumlu kisi hastane yönetim kadrosudur, ancak bir olay olursa inceleme sorusturma yapacak kurum Il Saglik Müdürlügüdür" diyerek herkesin elini tasin altina koymasi gerektigini belirtti.

"Kimse beni hedef göstermesin"

2017 yilindan bu yana Mugla Il Saglik Müdürlügü görevini yürüttügünü ve geçtigimiz sali günü görevden alindigini belirten Dr. Iskender Gencer, "Yasanan olaylar bence her iki taraf için de adil degil ve vicdan yaralayici bir durum. Olayin olusmasindan gelismesine, bugüne kadar kimlerin ne kadar payi oldugu bakanliktan gelecek müfettis ve mahkemede ortaya çikacaktir. Kamuoyunda tek sorumlu benmisim gibi bir algi olusturuluyor. Ancak kimse beni hedef göstermesin’’ diyerek adli sürecin takipçisi oldugunu belirtti.

Kaynak: İHA