Usak'ta Çesitli Adreslere Es Zamanli Dolandiricilik Operasyonu

Denizli’de bulunan traktör bayisi geçtigimiz yillarda 1466 adet traktörün model yilini degistirdigi, satista ise 195’nin üretim tarihini degistirdigi ortaya çikti. Usak’ta ve Denizli’de es zamanli operasyonlarda özel belgede sahtecilik suçundan 8 süpheli yakalandi.

Usak'ta Çesitli Adreslere Es Zamanli Dolandiricilik Operasyonu


Denizli Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan görevlilere verilen talimatlar dogrultusunda “Nitelikli Dolandiricilik ve Özel Belgede Sahtecilik” suçunu islemek suretiyle vatandaslari magdur etmek isteyen kisi ve organizasyonlarin tespitine yönelik çalisma yapildi. Denizli’de faaliyet gösteren bir traktör bayisi 2014 ile 2018 yillari arasinda toplam 1466 adet traktörün AT Uygunluk Belgeleri üzerinde model yillarini degistirdigi tespit edildi. Traktör bayisi tarafindan satisi yapilan traktörlerin üretim tarihindeki AT uygunluk belgesiyle tescil dosyasi içerisinde bulunan AT uygunluk belgeleri karsilastirildiginda 195 adedinin üretim tarihinin degistirilerek özel belgede sahtecilik suçunun islendigi ve haksiz kazanç elde edildigi ortaya çikti.

Usak ve Denizli’de es zamanli operasyon: 8 süpheli yakalandi

Görevliler tarafindan uzun süre yapilan çalismalar sonucunda, Denizli genelinde ve Usak ili Esme ilçesinde çesitli adreslerde yapilan es zamanli operasyonlar neticesinde 8 süpheli yakalandi. Yakalanan 8 süpheli adli makamlar tarafindan islem yapildi.
Kaynak: İHA