Rusya, Ukrayna'ya Düzenledigi Gece Saldirilarinda 4 Kenti Vurdu

Rusya ordusu tarafindan, Ukrayna’nin Borispol, Herson ve Kryvyi Rih kentlerine ile baskent Kiev’e gece yarisi roketlerle saldirilar düzenledi. Ukrayna ordusu ise, Luhansk bölgesinde yer alan 24. Ayri Mekanize Tugayi’na yönelik saldiri düzenledi.

Rusya, Ukrayna'ya Düzenledigi Gece Saldirilarinda 4 Kenti Vurdu
Rus ordusu tarafindan, Ukrayna’nin bazi kentlerine yine roketli saldirilar düzenlendi.

Rusya tarafindan, Ukrayna’nin baskenti Kiev’in merkeze yakin bölgelerine yapilan roketli saldirilarda bir nokta büyük bir siddetle vuruldu. Roketlerin vurdugu noktada büyük ölçekli patlamalar yasanirken, bu patlamalar kentin her tarafindan hem görüldü hem de duyuldu. Ukrayna’nin Borispol kentine de Rus birlikleri tarafindan büyük bir saldiri gerçeklestirildi.

Roketlerle yapilan saldirilarda kentin hemen disindaki bir nokta hedef alindi. Vurulmanin etkisiyle gökyüzüne büyük bir alev bulutu yükselirken, kentteki saldirinin hangi hedefi vurdugu konusunda henüz resmi bir açiklama yapilmadi.

Herson kenti de hedef alindi

Ayni zamanda Rusya’nin Ukrayna operasyonlarinda en çok saldiri altinda tuttugu Herson kentine bu gece de saldiri yapildi. Yapilan saldirida genis bir alanda büyük bir patlama meydana geldi. Kent merkezine çok yakin bir noktada meydana gelen patlamalar ve çikan yangin, kent sakinlerinde korkuya neden oldu. Rusya’nin bu saldirisiyla ilgili kamuoyuna henüz detaylar aktarilmazken, kentin bazi bölgelerine roketli saldirilarin sürdügü belirtildi.

Dnipro Bölgesi’nde de patlamalar meydana geldi

Ukrayna’nin Dnipro Bölgesi’ne bagli Kryvyi Rih kentine de Rus ordusu tarafindan saldiri düzenlendi.

Kentin hemen disinda bir bölgeye yapilan saldirinin roketlerle gerçeklestirildigi ögrenilirken, kentin baska bir noktasina da roket atisi yapildigi açiklandi. Yetkili makamlardan ise, kente yönelik saldirilarda sivil alanlarin vurulup vurulmadigi konusunda henüz açiklama yapilmadi.

Ukrayna, 24. Ayri Mekanize Tugayi’ni hedef aldi

Ukrayna birlikleri tarafindan, Luhansk bölgesinde yer alan ve adini Kral Daniel’den alan 24. Ayri Mekanize Tugayi’na yönelik saldirilar düzenlendi.

Edinilen bilgilere göre, tugayin cephane deposu Ukrayna ordusu tarafindan imha edildi.
Kaynak: İHA