Biden'in Yarin Rus Siyasilere Ve Oligarklara Yönelik Yeni Yaptirimlar Açiklamasi Bekleniyor

ABD Ulusal Güvenlik Danismani Jake Sullivan, yarin yapilacak NATO Liderler Zirvesi için yaptigi yolculuk sirasinda, ABD Baskani Joe Biden’in yarin Rus siyasilere ve oligarklara yönelik yeni yaptirimlar paketini açiklayacagini ifade etti.

Biden'in Yarin Rus Siyasilere Ve Oligarklara Yönelik Yeni Yaptirimlar Açiklamasi Bekleniyor


ABD Baskani Joe Biden ve kurmaylari yarin Belçika’nin baskenti Brüksel’de yapilacak olan NATO Liderler Zirvesi için yola çikti. Baskanlik uçagi Air Force One’da gazetecilere demeç veren ABD Ulusal Güvenlik Danismani Jake Sullivan, Biden’in zirvede NATO’nun dogu kanadindaki kuvvetlerini ve Rusya’nin Ukrayna’ya karsi muhtemel kimyasal veya nükleer silah kullanimina yönelik acil durum planlarini ele alacagini ifade etti.



Biden’in temaslarina NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüserek baslayacagini aktaran Sullivan, liderler zirvesinin ise yaklasik 3 saat sürmesinin beklendigini açikladi.

Sullivan, NATO Liderler Zirvesi’nin ardindan Biden’in G7 liderleriyle Rusya’nin mevcut yaptirimlardan kaçmasinin engellenmesi ve yaptirimlarin koordineli sekilde uygulanmasi konusunu ele alacaklarini aktardi. Sullivan ayrica, Biden’in yarin hem Rus siyasi yetkilileri hem de oligarklari ilgilendiren bir yaptirim paketi açiklayacagini belirtti.



Gazetecilerin Rusya’nin G20’den çikarilip çikarilmayacagi sorusu üzerine Sullivan, “Rusya’nin uluslararasi kurumlarla olan iliskisinin her zamanki gibi olabilecegine inanmiyoruz” ifadelerini kullanarak, "G20 veya diger uluslararasi örgütler için bu tür sorulara kamuoyu önünde görüs bildirmeden önce, dünyadaki müttefiklerimize ve ortaklarimiza danismak istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA