Vezirköprü'de 36 Bin 950 Fidan Toprak Ile Bulusacak

"21-26 Mart Orman Haftasi" sebebiyle Samsun’un Vezirköprü ilçesinde 36 bin 950 fidan toprak ile bulusacak.

Vezirköprü'de 36 Bin 950 Fidan Toprak Ile Bulusacak
Vezirköprü Kaymakamligi ve Vezirköprü Orman Isletmesi tarafindan Orman Haftasi nedeniyle fidan dikme etkinligi düzenledi.

Ögrenciler ile birlikte dikim islemi yapan Halid Yildiz, Vezirköprü Orman Isletme Müdürü Meryem Burçin Irmak ve müdürlük personeli 356 adet fistik çami ve adet ceviz fidanini toprakla bulusturdu.

Etkinlik hakkinda bilgi veren Müdür Meryem Burçin Irmak, "21 Mart ile 26 Mart arasi Orman Haftasi olarak kutlaniyor. Ülkemizde agaç bayrami günü 1975 yilindan bugüne devam etmektedir. Bu kapsamda burada 356 adet fidan dikilmektedir. Bunun 300 adeti fistik çami, 56 adeti ise ceviz fidanidir. Ilçemiz genelinde ise bu hafta 36 bin 950 fidan toprak ile bulusacak. Bunlarin içerisinde fistik çami, dis budak, akasya, biberiye, kekik, ceviz gibi fidanlarimiz mevcuttur. Hafta boyunca okullarimizda küçük sinevizyon gösterilerimiz olacaktir. Gelecegimiz neferlerine fidan dikmeyi ögretecegiz" dedi.

Vezirköprü Kaymakami Halid Yildiz, "Vezirköprü’de 36 bin fidan toprakla bulusacak. Tabii, bu ormanlarimiz gelistirme anlaminda güzel bir hareket oldu. Ayni zamanda yanimizda genç kardeslerimiz, ögrencilerimiz de vardi. Türkiye’nin geleceginde ormanlari koruyacak olan gençler. Onlarin da bu farkindaligi katilmis olmalari ve çevre bilincini gelistirmis olmalari sebebiyle bugün çok daha önemli hale geldi" diye konustu.

Etkinlik toplu fotograf çekimi ile son buldu.
Kaynak: İHA