Pasinler'de Sehidin Ismi Kütüphanede Yasatilacak

1993 yilinda Batman’in Sason ilçesinde sehit düsen Özel Hareket Polisi Ishak Çelik’in Pasinler ortaokulunda kurulan kütüphanede yasatilacak.

Pasinler'de Sehidin Ismi Kütüphanede Yasatilacak
Erzurum’un Pasinler ilçesinde Sehit Özel Hareket Polisi Ishak Çelik’in ismi Pasinler Ortaokulunda kurulan kütüphanenin açilisini Pasinler Belediye Baskani Ahmet Dölekli, Pasinler Ilçe Milli Egitim Müdürü Recai Akçil, Ilçe Müftüsü Hamza Göksu ve Pasinler Ak Parti Pasinler Ilçe Baskani Gökhan Kanal yapti. Açilisi gerçeklestirilen Sehit Ishak Çelik kütüphanesi programi saygi durusu ve akabinde istiklal marsinin okunmasiyla basladi.

Ilçe Müftüsü Hamza Göksu tarafindan dua edildi.

Programda konusma yapan Pasinler Belediye Baskani Ahmet Dölekli, "Sehidimiz 1993 yilinda biliyorsunuz görevinin basinda iken hain terör örgütünün düzenlemis oldugu saldirida sehit oldu. Sehidimizin ismini bu kütüphanede yasatmaya devam edecegiz. Ama en önemlisi sehitlerimizi surada yüregimizde hissetmeye ve yasatmaya devam edecegiz. Tarihine, geçmisine sahip çikmayan birlik ve beraberlik içerisinde yasamayan ve bunu hedefleyemeyen milletlerin basina neler geldi hep birlikte görüyoruz. Dolayisiyla kardesligimizi birligimizi beraberligimizi güçlendirerek her daim güçlendirip ve bu sehitlerimizin canlarini feda ettigi bu degerler ugruna da sadece sözlerle degil. Yüregimizde, kalbimizde her an hissederek yasamak zorundayiz" dedi.

Kütüphanenin açilisina Pasinler Belediye Baskani Ahmet Dölekli, Pasinler Ilçe Milli Egitim Müdürü Recai Akçil, Ilçe Müftüsü Hamza Göksu, Ak Parti Pasinler Ilçe Baskani Gökhan Kanal, Ülkü Ocaklari Pasinler Ilçe Baskani Erkan Yagar, Sivil Toplum Kuruluslari Baskanlari, Okul Müdürleri, Sehidin annesi ve erkek kardesinin yani sira çok sayida davetli katildi.

Kaynak: İHA