Savas Magduru Çocuklar Hayat Hikayelerini Sahneye Tasiyor

Türkiye’de tedavileri devam eden bir grup Suriyeli ve Irakli savas magduru çocuk, hayat hikayelerinin anlatilacagi “Siyahtan Pembeye” adli oyunda rol alacak.

Savas Magduru Çocuklar Hayat Hikayelerini Sahneye Tasiyor
Suriye ve Irak’taki savas sirasinda yaralanan bazi çocuklar, vücutlarinda olusan yara ve yaniklarin tedavisi için Ala Hayat Minik Masumlar Dernegi (AHMIMDER) organizasyonuyla Türk Kizilay tarafindan Türkiye’ye getiriliyor. Tedavilerine katki saglamanin yani sira çocuklarin moral, motivasyon ve rehabilitasyonlarina da katki saglamak amaciyla çesitli etkinlikler düzenleyen AHMIMDER, çocuklari bu kez tiyatro sahnesinde bir araya getirdi. Tedavileri süren savas magduru çocuklarin rol aldigi “Siyahtan Pembeye” oyunu, Bayram Kaygusuz yönetiminde sahnelenecek.

AHMIMDER Genel Baskani Aysegül Aksu, yaklasik 7 yildir savas magduru çocuklarin tedavileriyle yakindan ilgilendigi sirada onlarin gerçek yasam hikayelerinden etkilenerek “Siyahtan Pembeye” oyununu kaleme aldigini belirtti.

Aksu, “Tüm Türkiye’de gösterime girecek bu özel oyunumuz, ayni zamanda çocuklarimizin kendi hayatlarinin anlatildigi, tamami gerçek hikayelerden olusan bir oyun. Bu nedenle bu zamana kadar izlediklerimizden bir hayli farkli olacak. Ayrica çocuklarimiz sahnede kendi yasadiklarini anlatacaklar. Çocuklarimizin tedavileriyle geçen yillarinin izlerini bir nebze unutturmayi istiyoruz. Onlari topluma kazandirmak amaciyla düzenledigimiz bu organizasyonumuzun galasina tüm halkimizi bekliyoruz” dedi.

Oyunun yönetmenligini üstlenen Bayram Kaygusuz, “Yaklasik 20 yildir çocuklarla tiyatro sahnelerinde çalismalar yürütüyorum. Bugüne kadar yüzlerce oyun çikardik. Bu oyun, açik bir sekilde sunu söyleyebilirim ki bugüne kadar sahnelenen tüm oyunlardan daha çok heyecan verecek bir çalisma oldu. Travmalari olan bu çocuklarin her bir provadan sonra daha çok hayata tutunmalarini görmek sahsim adina büyük bir mutluluk. Bu özel oyuna katilimin fazla olmasi çocuklara da hayata tekrar tutunmalari için ilham verecek. Bu sebeple halkimizin degerli vakitlerinden 2 saati ayirarak bu çocuklara deger katmasina talibim” diye konustu.

Savas magduru çocuklarin yani sira Hayati Inanç, Turgay Basyayla ve Ender Tekin’in katilimiyla sergilenecek “Siyahtan Pembeye” oyunu 24 Mart Persembe günü Yenimahalle Belediyesi Nazim Hikmet Kültür Merkezi Genco Erkal Salonu’nda ücretsiz olarak saat 14.00 ve 19.00’da sahnelenecek.
Kaynak: İHA