Ormancilik Haftasinda 400 Fidan Diktiler

Mugla’nin Marmaris ilçesinde 21 Mart Dünya Ormancilik haftasi etkinlikleri kapsaminda sivil toplum kurulusu ile 400 fidan dikildi.

Ormancilik Haftasinda 400 Fidan Diktiler
Marmaris’te geçtigimiz yaz çikan orman yanginlarinin ardindan yanan alanlarin temizlik çalismalari tüm hizi ile sürerken temizlenen alanlara fidan dikim etkinlikleri için Orman Bakanligi’nin yani sira gönüllüler de seferber olmaya devam ediyor.

21 Mart dünya Ormancilik günü etkinlikleri kapsaminda bugün ögleden sonra saat 14.30 da Marmaris mezar gedigi mevkiin de Marmaris’te yasayan Siirt Kurtalanlilar’in kurdugu dernek üyelerinin katilimi ile fidan dikim etkinligi yapildi.

Marmaris Kaymakami Ertug Sevket Aksoy, Orman Isletme Müdürü Akin Ünler’in de katildigi etkinlikte ve Siirt Kurtalanlilar derneginden 350 gönüllü 400 fidani toprak ile bulusturdu.

Marmaris Siirt Kurtalanlilar Dernegi Baskani Nazmi Baysal ‘’ Biz yeni kurulmus bir dernegiz, çogumuz çok uzun yillardir Marmaris’te yasiyor burayi da memleketimiz olarak görüyoruz. Geçtigimiz yaz cigerlerimiz yandi biz de bu özel günde Kaymakamimizin, Orman Isletme Müdürümüzün ve yetkililerin destegi ile bugün burada bir nebze olsa da gelecegimiz için fidan diktik, yarin bize ve çocuklarimiza bir nefes olarak geri dönecegini umut ediyoruz ‘’ seklinde konustu.



Fidan dikme etkinligine katilan gönüllülerden Aylin Piroglu ‘’ Yanan yerler sadece agaçlar degil bizim cigerlerimiz yandi. Bir an evvel buralar toparlansin diye biz de katkida bulunmaya geldik. Böyle projeler devam ettikçe biz de katilmaya devam edecegiz ‘’ dedi.



Marmaris Orman Isletme Müdürü Akin Ünler ‘’ 21 Mart Dünya Ormancilik gününde yazin yanan ormanlarimiza fidan dikmeye devam ediyor. Marmaris’te olan sivil toplum örgütlerinden gelen talepler dogrultusunda bilgiler vererek fidan dikimlerini sagliyoruz. Yangindan sonra zarar gören alanlarin hizlica temizlenmesinin ardindan 11 Kasim’da baslayan fidan dikme seferberligi devam ediyor. Bugün 400 kara selvi fidani dikildi, yine ay sonuna kadar fidan dikme etkinlikleri devam edecek, daha sonra 11 Kasima kadar tohumlandirma çalismalari yapacagiz tekrar fidanlari dikmeye devam edecegiz ‘’ seklinde konustu.

21 Mart Ormancilik Haftasi kapsaminda ilçedeki okullarda Orman Genel Müdürlügü ile anlasmali tiyatro etkinlikleri ve ilkögretim ögrencileri ile birlikte fidan dikim etkinlikleri devam edecek.
Kaynak: İHA