Milasli Dagcilar Sehitler Anisina Madran Dagi'na Tirmandi

Milas Dagcilik ve Doga Sporlari Kulübü, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sehitlerini Anma etkinlikleri kapsaminda 12 lisansli dagci ile birlikte Aydin ilinin en yüksek daglarindan olan 1830 metre rakimli Madran Dagi’na tirmanis yapti.

Milasli Dagcilar Sehitler Anisina Madran Dagi'na Tirmandi


Milas Dagcilik ve Doga Sporlari Kulübü Baskani Baki Çetinkaya öncülügünde gerçeklestirilen zirve tirmanisinda sehitler anisina saygi durusunda bulunuldu, Istiklal Marsi okundu.

Çetinkaya yaptigi açiklamada toplamda 12 kilometrelik yürüyüsle, karli ve sert esen rüzgarin etkisiyle yer yer -10 derecede hissedilen soguga ragmen yürüyüsün ve zirvenin basarili bir sekilde tamamlandigini belirterek sunlari söyledi:

“107 yil önce tarihimizin akisini degistiren kahraman ecdadimiz, bu sanli mücadelede vatan topraklarini korumak için sehitlik mertebesine ve gazilik için bir an olsun gözünü kirpmadan gövdelerini siper etmislerdir. Milas Dagcilik ailesi olarak Çanakkale Zaferi’nde bir kahraman olarak ölümsüzlesen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarini, aziz sehitlerimizi ve Kahraman gazilerimizi saygi ve minnetle aniyoruz.”
Kaynak: İHA