Malatya'da Hiz Denetimi Yerli Radarla Yapilacak

Jandarma Genel Komutanligi tarafindan, Yerli ve Milli Mobil Hiz Tespit Cihazlari (MTS), Malatya’daki Il Jandarma Komutanligina ait trafik uygulama noktalarinda hizmete girdi.

Malatya'da Hiz Denetimi Yerli Radarla Yapilacak
Elazig, Adiyaman ve Kahramanmaras’ta ayni dönemde montaji yapilan ve personel egitimleri tamamlanan yerli radar cihazlari ile Malatya Jandarma Komutanligi sorumluluk alanindaki hiz denetimlerine baslandi.

Hem araca monteli, hem seyyar olarak kullanimi yapilan radar cihazi, her bir araç için hizini, sinifini, seridini, lokasyonu, plaka ve araç görseli ile birlikte önemli birçok veri tespiti yapabilme kabiliyetine sahip bulunuyor. Yeni hiz tespit sistemi yagmurlu, karli ve sisli hava sartlarinda gece ve gündüz kullanilabiliyor. Serit ve araç sinifi bazli hiz limiti ayarlanabilme imkani saglayan cihaz ile ayni anda 4 seritli yollarda es zamanli birden çok aracin ihlal takibi yapilabiliyor.

Malatya Il Jandarma Komutani Jandarma Albay Ercan Altin, uygulamali egitim noktasinda radar cihazinin kabiliyetlerini yerinde inceledi. Altin yaptigi açiklamada, “Yerli ve Milli radarimizi diger radarlardan ayiran özelligi, birden fazla 4 seritli yollarda birden fazla araçlarin ayni anda hiz ihlallerini tespit edebilmesi, araçtan ayri olarak seyyar olarak montajinin yapilabilmesi, gece görüsü ile bütünlesip yagmurlu, karli ve sisli havalarda kullanilabilmesidir” ifadelerini kullandi.

Jandarma olarak bu cihaz ile amaçlarinin ceza yazmak degil, trafik güvenligini en üst düzeye çikarmak olduguna dikkat çeken Altin, “Hizdan kaynakli kazalar ile can ve mal kayiplarini en aza indirmektir. Yol kullanicilari üzerindeki algilanan yakalanma riski duygusunun arttirilmasi amaciyla bu radar cihazlarinin kullanimina Jandarma sorumluluk alaninda baslanilmistir” seklinde açiklamasini tamamladi.
Kaynak: İHA