Magdur Mahalle Sakini Bornova Belediyesi Binasinda Intihara Kalkisti

Izmir’in Bornova ilçesinde Kizilay Mahallesi sakinleri, kentsel dönüsüme giren mahalleleri için hazirlanan imar planinda magduriyet yasadiklarini öne sürerek, Bornova Belediyesi’ne tepkilerini sürdürdü. Mahalle sakinlerinden birisi belediye binasinin çatisina çikip intihara kalkisirken, ugraslar sonucu ikna edilerek asagi indirildi.

Magdur Mahalle Sakini Bornova Belediyesi Binasinda Intihara Kalkisti
Bornova Belediyesi, kentsel dönüsüm planlamalari kapsaminda ilçe merkezine en yakin mahallelerden biri olan Kizilay Mahallesi için bir imar plani hazirladi. 30 hektar büyüklügünde alani kapsayan imar plani, Bornova Belediyesi ve Izmir Büyüksehir Belediyesi meclislerinde kabul edildikten sonra askiya çikarildi. Aski sürecinde yapilan itirazlar uygun bulunmayarak imar plani tamamlandi. Evleri imar planina dahil olan mahalle sakinleri, yeni planda evlerinin arsa olarak görüldügünü, arsalarinin yüzde 45’inin kamu alanina ayrildigini ve kalan bölümün ise yalnizca yüzde 40’ina imar izni verildigi belirterek, büyük bir magduriyet yasadiklarini öne sürerek Bornova Belediyesi binasi önünde protestolarini sürdürdü.

Çatiya çikip intihara kalkisti

Magdur mahalle sakinlerinden Arif Yilmaz, sorunlarina çözüm getirilmedigi ve günlerdir belediye önüne geldikleri ancak karsilarinda muhatap bulamadiklari gerekçesiyle belediyenin çatisina çikti. Çatidan asagi sarkarak intihara tesebbüs eden Yilmaz’i görenler durumu polis, saglik ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Ekipler çevre güvenligini alarak duruma müdahale ederken, Arif Yilmaz uzun süren ugraslar sonucu ikna edilerek asagi indirildi. Intihara tesebbüs eden Yilmaz, ifadesi alinmak üzere polis merkezine götürüldü.

"Bornova Belediyesi çok yanlis yapiyor"

Belediye binasinda mahallede yasayan komsularinin intihara tesebbüsü için çok korktuklarini söyleyen mahalle sakinlerinden Nagihan Aka, "Biz 3 aydir bu mücadelenin içerisindeyiz. Daha önce bir ablamiz belediye önünde artik kendimi yakacagim derken, Arif kardesimiz belediye binasinin çatisina çikti. Sok olduk orada ve çok korktuk. Insallah bu mücadelenin sonunda kazanan biz olacagiz. Bornova Belediyesi çok yanlis yapiyor, bizim yanimizda olmasi gerekiyor" açiklamasinda bulundu.

Bornova Belediye Baskani Mustafa Idug ile görüsmek istediklerini ancak görüsemediklerini söyleyen Nazli Tasdemir ise, "Biz buraya kavgaya gelmedik. Hakkimiz olani, malimizi korumaya geldik. Çevik kuvvet getirmisler buraya. Biz kimseye hakaret etmedik, sadece baskan ile görüsmek istedik. Yazik günah biz dilenmeye gelmedik, sadece hakkimizi istiyoruz" diye konustu.



"Çatiya çikan arkadasimiz düsüp ölseydi burada kim hesap verecekti?"

Mücadelelerine devam edeceklerini söyleyen Kizilay Mahallesi sakinlerinden Asiye Koç da mücadelelerini sürdüreceklerine vurgu yaparak, "Bizi dinleyen kimse yok. Bu tarz protestolar Türkiye’nin her yerinde oldu ve o insanlari dinlediler. Bizi burada niye dinlemiyorlar? Insanlari burada niye rezil ediyorlar? Biz kar kis demeden buraya geliyoruz ama bizi dinleyen bir insan bile yok. Çatiya çikan arkadasimiz düsüp ölseydi burada kim hesap verecekti? Biz elimizden geldiginde yasal mücadeleyi verecegiz, mücadelemize devam edecegiz" dedi.

Kaynak: İHA