Kocayayla Göleti Sulamasinda Sona Gelindi
Bursa’nin Keles ilçesi Kocayayla Göleti Sulamasi insaatinda çalismalarin tamamlandigini ifade eden DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz, 4 bin 550 dekar tarim alaninin ise sulamaya açildigini söyledi.

Bu baglamda Türkiye’de 1954 yilindan bu yana toprak ve su kaynaklarini gelistirmekle mesul olan DSI, aralarinda dünyada ilk kez uygulanan projelerin, en yüksek ve büyük barajlarin, en uzun sulama kanallarinin ve içme suyu maksatli tünellerin bulundugu sayisiz tesisi tamamlayarak halkin istifadesine sunmus ve sunmaya da devam etmektedir.
Bu kapsamda Kocayayla Göleti’nde gelinen son nokta hakkinda yazili açiklamalarda bulunan DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz, “Bursa’nin Keles ilçesi Kocayayla Göleti Sulamasi insaatinda çalismalar tamamlanmis olup toplamda 4 bin 550 dekar tarim alani sulamaya açilmistir. Projenin tüm asamalarinin tamamlanmasi neticesinde 2021 yili birim fiyatlari ile Türkiye ekonomisine yillik 13 milyon 520 bin lira katki saglanmasi hedeflenmektedir. Projenin yüzde 100’lük kismi tamamlanarak çesitli çap ve basinç sinifinda 22 bin 930 metre boru dösenmesi ve 170 adet sanat yapisi imalatlari tamamlanmistir" dedi.
