TESK Genel Baskani Palandöken Açiklamasi 'Esnafin Sigortaya Olan Ilgisi Artacak'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlari Konfederasyonu (TESK) Genel Baskani Bendevi Palandöken, “2,5 milyona yakin esnaf ve sanatkari temsil eden kurumumuz ve sigorta sektörünün çati kurulusu Türkiye Sigorta Birligi ile esnaf ve sanatkârimizin sigorta konusunda bilinçlenmesi ve fayda saglayacak adimlar atilmasi için DMW Uluslararasi Egitim Danismanlik A.S. öncülügünde egitim seferberligi baslattik. Esnafimizin tamami bu ücretsiz egitimlerden faydalanmali. Bu egitimler ile esnafimizin sigortaya olan ilgisi artirilacak” dedi.

TESK Genel Baskani Palandöken Açiklamasi 'Esnafin Sigortaya Olan Ilgisi Artacak'
Sigorta ve risk yönetimi bilincini güçlendirme egitimleri hakkinda konusan Palandöken, “Esnaf ve sanatkâra yönelik ücretsiz düzenlenen sigorta ve risk yönetimi egitimi esnafin sigortaya olan ilgisini ve bilincini artirmak için oldukça önemli. Hasar aninda yapilmasi gerekenler konusunda bilgilendirmek, mümkün risklerden evvel tedbir almasina yönelik risk bilincini gelistirmek amaciyla düzenlenen bu egitimi esnafimiz kaçirmamali. Bu egitimde taraflarin bulusmasina vesile olan basta DMW Egitim Danismanlik Hizmetleri A.S. Baskani Ferhat Bozçelik’e, egitim moderatörü ve DMW Genel Sekreteri Jülide Çilingir’e ve TSB Baskani Atilla Benli ve yönetimine katkilarindan dolayi tesekkür ediyoruz. Esnafimiza yönelik benzer faydali projelerin de devamini bekliyoruz’’ seklinde konustu.



“Esnafin sigortaya olan ilgisi artacak”

Iyi niyet mektubunun faydasina deginerek, esnafin bu egitimlerle sigortaya olan ilgisinin artacagina inandigini ifade eden Türkiye Sigorta Birligi Baskani Atilla Benli ise, “Gündelik risklerin yani sira iklim degisikliginin tetikledigi dogal afetler, pandemi ve ekonomik gelismeler nedeniyle esnafimizin islerini sürdürmekte zorluk çektiginin bilincindeyiz. Bu noktada risklere karsi hazirlikli olmak büyük önem tasiyor. TSB olarak bu egitimleri sosyal sorumlulugumuz olarak görüyor, sigorta okur-yazarliginin yayginlastirilarak sigorta bilincinin kazandirilmasi için üzerimize düseni yapiyoruz. Ekonomimizin ve sosyal hayatimizin temel diregi olan esnafimizla bir araya gelmek bu anlamda çok kiymetli. Tüm esnafimizi bu bilinçlenme hareketinin bir parçasi olmaya davet ediyorum” açiklamasinda bulundu.

Ücretsiz çevrim içi egitimler yil boyu sürecek

2022 yili boyunca ücretsiz verilecek çevrim içi egitimlerin ilki 6 Subat Pazar günü basladi.

Programda Bireysel Emeklilik Sistemi’nden hayat, yangin ve nakliyat sigortalarina, devlet destekli alacak sigortasindan kefalet ve saglik sigortalarina kadar pek çok brans, uzman isimler tarafindan tanitiliyor. Egitimler kapsaminda ayrica hasar tespiti ile sözlesme asamasinda dikkat edilmesi gereken hususlara iliskin bilgiler de veriliyor. Program sonunda DMW‘nin akredite oldugu Avrupa Birligi ve Birlesmis Milletler’in uluslararasi katilim belgesi verilen çalismada yilsonuna kadar 30 egitim ve 6 seminer yapilmasi planlaniyor. “ESIB-Sigorta ve Risk Yönetimi Bilincini Güçlendirme Egitimleri”ne https://www.ifhaber.com/esib-egitimi/ adresinden kayit yaptirarak katilmak mümkün.
Kaynak: İHA