Fatih Belediyesi'nin 36 Saat Sürecek Fikir Maratonu Basladi

Fatih Belediyesi’nin hazirlamis oldugu 36 saat sürecek Ideathon Maratonu Topkapi Kütüphanesi’de basladi. 145 gencin yaristigi maratonda, yarismanin birincisine 10 bin Türk Lirasi Ödül verilecek.

Fatih Belediyesi'nin 36 Saat Sürecek Fikir Maratonu Basladi
Maratona Türkiye’nin dört bir yanindan ön elemeyi geçen 200 gencin mentörler esliginde 36 saat boyunca araliksiz fikirlerini gelistirecegi Idea Maratonu 18 baslik altinda takimlar halinde yapildi. Maraton boyunca bazi yarismacilar fikrileri üzerinde çalisirken bazi yarismacilar ise çesitli oyunlar oynayarak vakit geçirdiler. Fatih Belediyesi uzun süren maratonda yarismacilara pizza ikraminda bulundu.

Gençlerin fikir ve projeler gelistirdikleri fikirlerle takimlar halinde yaristiklari, 36 saat süren Ideathon Maratonu 20 Mart tarihinde Topkapi Kütüphanesi’nde gerçeklestirilecek ödül töreniyle son bulacak.

“Eski hükümlülerin topluma kazandirilmasi” projesiyle yarismaya katilan Ayse Sevda Dönmez “Biz burada 36 saatlik bir fikir maratonu için geldik. Burada seminerler ve kurslar görüyoruz. Bu sekilde projelerimizi gelistiriyoruz. Bizim projemiz eski hükümlülerin topluma kazandirilmasi ve uyum saglamasi üzerine çalisiyoruz. Onlara yönelik egitim, istihdam ve kisisel gelisimleri üzerine bir yol göstermeye çalisiyoruz” dedi.

Takim arkadasi Yigit Sargin ise, “Maalesef sifirdan hayata baslamak zorunda kaliyorlar. Ve toplum onlari adeta damgalayarak, etiketleyerek sosyal izolasyona itiyorlar. Dolayisiyla topluma karismayi reddediyorlar ve bu da yapilan arastirmalar sonucunda toplumun disina itilen insanlarin tekrardan suça yöneldigini ve sonuç olarak ceza evlerine tekrardan geri döndüklerini gösteriyor. Biz burada suça yönelmeyi engellemek amaciyla, insanlarin topluma karismasini kolaylastirip suça yönelimin azalmasini amaçladik” ifadelerini kullandi.

Takimlarin son gün fikir ve projelerini jüri üyelerine sunacaklari maratonda toplam 20 Bin Lira ödül dagitilacak. Ayrica maratonda basarili olan fikir ve projelerin ise Fatih Belediyesi’nde uygulanacagi ögrenildi.
Kaynak: İHA