Türk Telekom, ZTE Ve Netas Arasinda Iyi Niyet Sözlesmesi Imzalandi

Türk Telekom ile çok uluslu bilisim çözüm ve sistemleri üreticisi ZTE ve yerli teknoloji sirketi Netas arasinda Iyi Niyet Sözlesmesi’nin imzalari GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde atildi.

Türk Telekom, ZTE Ve Netas Arasinda Iyi Niyet Sözlesmesi Imzalandi


Türkiye’nin dijital dönüsümünün öncülerinden Türk Telekom, yeni nesil teknolojiler konusundaki is birliklerini GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde duyuruyor. Sirket, yerli teknoloji sirketi Netas ve Netas’in ana hissedari olan çok uluslu bilisim çözüm ve sistemleri üreticisi ZTE ile Iyi Niyet Sözlesmesi (MoU) imzaladi. Sirket, çözüm ortaklari ZTE ve Netas ile yapay zekâ ve bulut bilisimi içeren yeni nesil teknolojilerin ve uygulamalarin Türkiye’de hayata geçirilmesi için çalisacak.

“Yeni nesil teknolojileri hayata geçirerek Türkiye’nin dijital dönüsümünü hizlandiriyoruz”

GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde gerçeklesen imza töreninde açiklamalarda bulunan Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Türkiye’nin lider telekomünikasyon sirketi olarak, dünyanin önde gelen teknoloji sirketleriyle is birliklerine imza atiyor, ülkemizi yeni nesil teknolojilerle bulusturmak için azimle çalisiyoruz. Türkiye’nin dijital dönüsümü hizlandirmak üzere güç birligi yaptigimiz sirketlerden biri de yerli teknoloji sirketi Netas ve global ortagi ZTE oldu. Hali hazirda erisim, IPTV ve uç cihaz alanlarinda altyapi çözüm ortagimiz olan ZTE ve Netas ile yeni nesil teknolojilerin ülkemizde hayata geçirilmesine yönelik imzaladigimiz Iyi Niyet Sözlesmesi’nin hayirli olmasini dilerim” dedi.



ZTE Corporation Uluslararasi Is Sorumlu Baskani Xiao Ming söyle konustu: “Su ana kadar Türkiye’nin degerli telekomünikasyon sirketi Türk Telekom ile yüksek ve yeni teknolojileri birlikte hayata geçirip basarili projelere imza atmis bulunuyoruz. Bundan sonraki dönemde de yine yenilikçi ve inovatif teknolojileri ve çözümlerimizi Türk Telekom ile birlikte gerçeklestirmeye devam etmeyi hedefliyoruz. Is birligimizin devam etmesi adina imzaladigimiz sözlesmeden mutluluk ve gurur duydugumu ifade etmek isterim.”

Netas Yönetim Kurulu Baskani ve ZTE Corporation Avrupa ve Amerika Bölge Baskani, Peng Aiguang ise is birligi ile ilgili olarak, “Türk Telekom ile birlikte hem global hem de Türkiye’deki bilgi birikimi ve tecrübemizle önümüzdeki dönemde de yeni nesil teknolojileri ve yerli ürünleri barindiran projeleri hayata geçirmek adina imzaladigimiz Iyi Niyet Sözlesmesi’nden ötürü çok mutlu oldugumu belirtmek isterim” açiklamalarinda bulundu.
Kaynak: İHA