Rusya Ve Ukrayna Heyetleri Arasindaki 2'Nci Tur Görüsme Yarin Yapilacak

Rusya ve Ukrayna heyetleri arasindaki 2’nci tur görüsmenin Ukrayna heyetinin gecikmesi nedeniyle yarin yapilacagi bildirildi.

Rusya Ve Ukrayna Heyetleri Arasindaki 2'Nci Tur Görüsme Yarin Yapilacak


Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilari 7’nci gününde Rusya ve Ukrayna heyetleri arasindaki 2’nci tur görüsmelerin yarin yapilmasi bekleniyor. Rus heyetinin 2’nci tur görüsmeler için Belarus’un Brest Bölgesi’ndeki Belovezhskaya Pushcha’ya vardigi bildirilirken, Ukrayna heyetinin baskent Kiev’den yola çiktigi ve müzakerelerin yapilacagi bölgeye yarin varmasinin beklendigi aktarildi.

Rus heyetine baskanlik eden Rusya Devlet Baskan Yardimcisi Vladimir Medinsky yaptigi açiklamada, "Rusya heyeti olarak ilk toplantida Rusya Federasyonu’nun bir dizi önerilerini sunduk. Görüsmelerimizi sürdürme karari aldik. Ukrayna delegasyonu Belovezhskaya Pushcha’da görüsme kararini onayladilar. Bildigim kadariyla Ukrayna heyeti Kiev’den ayrildi ve su anda yolda. Yarin onlari da bekliyoruz. Belarus topraklarindaki güvenligi Belarus özel kuvvetleri sagladi. Ayrica ordumuz (Ukrayna’daki Rus ordusu) Ukrayna çevresinde hareket etmeleri için güvenlik koridoru sagliyor" dedi.



Ilk görüsme 28 Subat’ta yapilmisti

Rus ve Ukraynali heyetler, 28 Subat’ta Belarus’un Gomel kentinde bir araya gelmis, 6 saatlik görüsmeden herhangi bir sonuç çikmamisti.
Kaynak: İHA