Guinness Rekortmeni Yeni Rekor Için Hazirliklarina Basladi

Su altinda kalma kategorinde Guinness Rekorlar Kitabi’na giren ilk ve tek Türk su alti sporcusu olan Cem Karabay, Agustos ayindaki 240 saatlik dalis için rekor hazirliklarina basladi.

Guinness Rekortmeni Yeni Rekor Için Hazirliklarina Basladi


Dünya su altinda kalma kategorisinde Guinness Rekorlar Kitabi’na Türk Su Alti Sporcusu Cem Karabey, Agustos ayindaki yapilan dalmada rekorunu 240 saate çikarmak için çalismalara basladi.

Karabey, bu çerçevede Istanbul Akvaryum’da köpek baliklarinin bulundugu tanka dalis gerçeklestirdi. Dalisin ardindan baliklarin içerisinde yanindaki pet siseden su içen Karabay, yumurta, salatalik, domates ve elmadan olusan yemekleri suyun altinda yedi, tavla oynadi, dambil ile antrenman gerçeklestirdi.

Faaliyetlerin ardindan gazetecilere açiklamada bulunan Karabay, 141 saatlik rekorunu 2022 yilinin 30 Agustos’unda 240 saate çikarmak için çalistigini belirterek, “Daha önce su altinda en uzun süre kalma rekoru bana aitti. Rekoru gelistirmenin pesindeyiz. Pandemiden dolayi rekora giremedik. Misir bunu firsat bildi ve 142 saatlik rekorumuzu 145 saate çakirdi. Su altinda en uzun süre kalma rekorunu 240 saate çikarmak istiyoruz. Tabi bunun için bazi deniz çalismalari, bazi tetkiklerin yapilmasi gerekiyor, asagida ne yiyecegiz, ne içecegiz, bize daha iyi enerji verir gibi. Bu antrenmanlari yapmak için de en dogru adreslerden biri bizim için su an Istanbul Akvaryum. Burada suyun altinda çesitli gidalar yiyerek, egzersizler yaparak baliklarla beraber asagida zaman geçirmeye çalisiyoruz. Yani rekor öncesi temel hazirliklar yapiyoruz. Yola elimizde sanli bayragimizi dalgalandirarak çiktik” diye konustu.

Kaynak: İHA