Dün Açilisini Yapmisti, Bugün Çalisanlarla Telefonla Görüstü

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan dün açilisini yaptigi 1915 Çanakkale Köprüsü’nün çalisanlari telefonda görüstü. Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu açilisi Cumhurbaskani Erdogan tarafindan yapilan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün çalisanlari ile bir araya geldi.

Dün Açilisini Yapmisti, Bugün Çalisanlarla Telefonla Görüstü
Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu Çanakkale Lapseki’deki 1915 Çanakkale Köprüsü’nün santiyesinde çalisanlarla görüstü. Türkiye’nin her yerinden binlerce çalisanin emeginin oldugunu belirten Bakan Karaismailoglu, "Erzurumlu isçi kardesim, Sirnakli formen kardesim, Gaziantepli tekniker kardesim, Ankarali mühendis kardesim, Samsunlu Santiye sefim, Antalyali proje müdürüm ve adini sayamadigim binlerce çalisma arkadasim hep birlikte 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara Çanakkale Otoyolunu basariyla tamamladik. Simdi de yalnizca ülkemizin degil, dünyanin hizmetine bize yakisir bir eser kazandirmanin hakli gururunu ve mutlulugunu paylasiyoruz. Bu dev projenin çesitli kademelerinde birlikte yol aldik, mesai harcadik, alin teri döktük, karsilasilan zorluklari birlikte astik ve bu muazzam eseri omuz omuza tamamladik" dedi.

Türkiye’nin yolunu açan, gelecegini aydinlatan bir ailenin mensuplari olduklarini ifade eden Karaismailoglu, "Aranizda Avrasya Tüneli, Kömürhan Köprüsü, Ovit Tüneli, Osmangazi ya da Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi diger projelerimizde emegi olan arkadaslarimiz da var. Bu emeklerin dev eserler olarak ülkemize döndügünü bizler çok iyi biliyoruz. Sizler de kendinizle gurur duyun. Bizler bu çalismalarimiz için azmimizi yalnizca kas gücümüzden, akil gücümüzden almadik. Vatan sevgisi en büyük motivasyonumuz oldu. Biliyorduk ki; yapilan her yeni yol, akarsular gibi, geçtikleri yerlerin istihdamina, üretimine, ticaret, kültür, turizm ve sanatina can katacak. Biliyoruz ki; güvenli, hizli ve kolay ulasimin; ticaretin, üretimin ve ihracatin en önemli altyapisini hazirlayacak. Biliyoruz ki; ekonomimiz iste bu yatirimlarla büyüyecek. Büyüyen ekonomi de kendine yeten, dünyada lider, milli bagimsizligi sarsilmaz Türkiye demektir. Iste biz, burada ve diger tüm projelerimizde bunun için çalistik, buna hizmet ettik. O nedenle bir kez daha sizleri sarf ettiginiz üstün çaba için kutluyorum. Gerçeklestirdigimiz tüm projeler ekonomik, sosyal ve kültürel etkileri itibariyla ülkemizin, çocuklarimizin gelecegine yapilan yatirimlardir. Cumhurbaskanimizin vizyonu ve liderliginde ülkemiz son 20 yilda ulastirma ve iletisim alaninda simdiye kadar nice basarilara imza atti. Hiç süphesiz 1915 Çanakkale Köprüsü bakanligimiz tarafindan hayata geçirilen en müstesna prestij projelerinden biri oldu. “En”lerin, “Ilk”lerin ve rekorlarin projesi olarak ülkemizin simge yapilarindan birine dönüstü. Mimari tasarimi ve teknik özellikleri ile yüzyilin en sanli destanini bugünlere tasidi. Ata mirasina en dogru sekilde sahip çikan bir abide, Çanakkale’nin yakut gerdanligi olarak dünyada parladi" diye konustu.

Karaismailoglu, "Büyük, güçlü Türkiye hedefine inanarak, tutkuyla kenetlenerek ve özveri ile insa edilmis bir takim ruhuyla gerçeklesti. Sizler de bu ruhu yakalayan ve büyük isler basaran bir ailenin üyelerisiniz. Çalismalarinizda çok siki bir gayret gösterdiginizi iyi biliyorum. Projemizin 1,5 yil önce bitirilmesi bunun en güzel kanitidir. Ileride, 1915 Çanakkale Köprüsü üzerinden geçerken çocuklariniza torunlariniza ’Ben bu köprünün yapiminda çalistim, bu köprünün her asamasinda emegim var, katkilarim var diyeceksiniz" diyerek sözlerini sürdüren Bakan Karaismailoglu, "Bunu gururla söyleyecegiz. Milletimiz sizlere minnettardir. Ben de bir kez daha her türlü fedakârlik ve özveriyi gösterdiginiz, ciddiyetle ve basariyla çalistiginiz, emeginizle yalnizca projemize degil, ülkemize deger kattiginiz için siz kiymetli çalisma arkadaslarima tesekkür ediyorum. Daha nice projelerde yeniden bir araya gelecegiz. Yine ülkemiz için emek verecegiz ter dökecegiz. Basarilarinizin devamini temenni ediyorum" dedi.

Konusmanin ardindan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan telefonla çalisanlarla görüstü. Bakan Karaismailoglu, ardindan Sehitler Abidesi’ne geçti.
Kaynak: İHA