Polisi Sehit Eden Teröriste 2 Kez Agirlastirilmis Müebbet Ve 107 Yil Hapis Cezasi

Van’da polis memuru Abdullah Delibas’in sehit edilmesi ile birçok eylemin faili olarak yargilanan teröriste 2 kez agirlastirilmis müebbet hapis cezasi ve 107 yil 2 ay hapis cezasi verildi.

Van 2. Agir Ceza Mahkemesinin 2019/541 esas sayili dosyasinda, sanik Zindan (K) Ferhat Sayiner hakkinda karar çikti. 18 Nisan 2016 tarihinde polis memuru Abdullah Delibas’in sehit edilmesi ve 1 polis memurunun yaralanmasi eylemleri ile 27 Nisan 2016 tarihinde Il Emniyet Müdürlügüne ait zirhli ekip araçlarina yönelik el yapimi patlayici, baska ekibe yönelik el bombasi atilmasi ve uzun namlulu silahla ates açilarak polis memurlarinin yaralanmasi, Van’da farkli tarihlerde ele geçirilen örgütsel mühimmatlara iliskin eylemleri nedeniyle yapilan yargilama neticesinde karar verildi.

Bugün tefhim edilen karara göre, teröristin “Devletin Birligini ve Ülke Bütünlügünü Bozma” suçundan agirlastirilmis müebbet hapis, “Kisiyi Yerine Getirdigi Kamu Görevi Nedeniyle Kasten Öldürme” suçundan agirlastirilmis müebbet hapis, “Kisiyi Yerine Getirdigi Kamu Görevi Nedeniyle Öldürmeye Tesebbüs” suçundan 4 kez 15 yil hapis, ayrica 1 kez 18 yil hapis, 6136 sayili yasaya muhalefet suçundan 9 yil hapis ve 900 gün adli para cezasi ile cezalandirilmasina, tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma suçundan 6 yil 8 ay hapis ve 166 gün adli para cezasi, “Kamu Malina Zarar Verme” suçundan 13 yil 6 ay hapis cezasi ile cezalandirilmasina karar verildi.

Sanigin toplamda 2 kez agirlastirilmis müebbet hapis cezasi, 107 yil 2 ay hapis cezasi, bin 66 gün adli para cezasi ile cezalandirilmasina karar verildi.

Sanigin, hükmün tefhimi sirasinda slogan atmasi üzerine de mahkeme tarafindan Cumhuriyet Bassavciligina suç duyurusunda bulunulmasina karar verildi.

Kaynak: İHA