Ögrencilerini Kirmayip Nikah Sahidi Oldular

Izmir Ekonomi Üniversitesi (IEÜ) Rektörü Prof. Dr. Murat Askar ve Ögretim Görevlisi Sebnem Ergizler, ögrencileri Cenan Esen’in ‘Nikah sahidim olur musunuz?’ teklifini geri çevirmedi, genç çiftin en mutlu anina taniklik etti. Kendisine, sosyal medya üzerinden mesaj atarak ulasan Cenan’i kirmayan Rektör Askar, aile cüzdanini ögrencisine teslim etti.

Ögrencilerini Kirmayip Nikah Sahidi Oldular
Izmir Ekonomi Üniversitesi (IEÜ) Meslek Yüksekokulu Uygulamali Ingilizce Çevirmenlik Programi ögrencisi Cenan Esen (28), kendisiyle ayni yasta olan, özel bir firmada görevli esi Osman Esen’le 9 Ocak’ta, vapurla seyahat ederken tanisti. Karsiyaka’dan Balçova’ya giderken, hiç akillarinda olmayan bir ask yolculugunun da ilk adimini atan genç çift, kisa sürede birbirlerine baglandi. Çift, tanistiktan 1,5 ay sonra evlenme karari aldi. Üniversitede egitimini sürdüren Cenan Esen, IEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Askar’a sosyal medya üzerinden, ‘Sizi, nikah sahidim olarak görmekten gurur duyarim. Nikah sahidim olursaniz çok sevinirim. Dilerim gelebilirsiniz’ mesajini atti. Bu mesaj üzerine duygulanan ve mutluluk duyan Rektör Askar, teklifi kabul etti. Daha sonra Cenan Esen, nisanlisi ile birlikte Rektör Askar’i ziyaret ederek nikah davetiyelerini verdi. Genç çift, diger nikah sahitligi için de IEÜ Yabanci Diller Yüksekokulu Ögretim Görevlisi Sebnem Ergizler’i telefonla aradi. Ergizler de teklifi kabul ederek mutlu gününde ögrencisini yalniz birakmadi. Genç çift, Balçova Belediyesi Nikah Salonu’nda kiyilan nikahla dünya evine girdi.

"Ögrencilerimizle sosyal bagimizi güçlü tutuyoruz"

IEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Askar, Esen çiftine mutluluklar dileyerek, “Akademik basarilarin yani sira özel günlerinde de ögrencilerimizin yaninda olmak, onlarin mutluluklarina eslik etmek, benim için çok degerli. Ögrencilerimiz, elbette diplomalarini alacak, is hayatina atilacak. Bunlar son derece önemli; ancak okuduklari süre boyunca kampüsümüzde unutulmaz anilar biriktirmesi, kendilerini Izmir Ekonomi Üniversitesi ailesinin vazgeçilmez bir mensubu olarak görmesi, akademisyenleriyle iyi iliskiler kurmasi da çok önemli. Biz, üniversitemizde bunu saglamaya çalisiyor, ögrencilerimizle sosyal bagimizi güçlü tutuyoruz. Cenan’in hayat boyu unutmayacagi böylesine anlamli bir günün parçasi olmaktan sevinç duydum. Çiftimize ömür boyu mutluluk diliyorum” dedi.



"Iyi ki çagirmisim"

Kendilerini yalniz birakmayan Rektör Askar ve Sebnem Ergizler’e tesekkür eden Cenan Esen, “Böyle bir nikahimin olacagini daha önce hiç düsünmemistim. Esimle tanismam, evlenme karari almam ve nikah masasina oturmam, gerçekten çok hizli oldu. Hayatim boyunca unutmayacagim 3 ay oldu. Rektörümüz, mütevazi ve ögrencileriyle ilgilenen bir kisi. Ben de bundan cesaret aldim ve sosyal medyadan mesaj atarak rektörümüzü nikahima çagirdim. Daha sonra da nisanlim ile kendisini ziyaret ederek nikah davetiyemizi verdik. Iyi ki de çagirmisim. Kendisinin beni kirmayacagini düsünüyordum, öyle de oldu. Sebnem Hocami telefonla arayip davet ettigimde, o da bundan çok mutlu oldu, hemen kabul etti. Ikisine de çok tesekkür ediyorum, mutluluguma mutluluk kattilar” diye konustu.

Kaynak: İHA