Leblebi Helvası Nasıl Yapılır? Evde Kolay Leblebi Helvası Tarifi

Leblebi helvası birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında leblebi helvası nasıl yapılır sorusu yer alıyor. Peki, Leblebi helvası nasıl yapılır? Leblebi helvası kaç kalori? Leblebi helvası hangi yörenin? İşte merak edilenler...

Leblebi Helvası Nasıl Yapılır? Evde Kolay Leblebi Helvası Tarifi
Türk mutfağının en sevilen lezzetleri arasında yer alan helvanın birçok çeşidi bulunuyor. Genellikle un helvası ve irmik helvası bilinse de aynı tarifi yapmaktan sıkılanlar ve farklı lezzetler deneyimlemek isteyenler için leblebi helvası tarifini ekranlarınıza getirdik. Keyifli çay saatleri geçirmenizi sağlayacak bu tarif giderek popülerliğini de arttırmaya başladı. Bu nedenle leblebi helvası nasıl yapılır ve evde kolay leblebi helvası tarifi en sık aratılanlar arasında yer alıyor. Oldukça az malzemeyle kolay bir şekilde bu tarifi ortaya çıkarabilirsiniz. Leblebi tozu ihtiyacınız olan temel ürün olacak. Oldukça merak edilen Leblebi helvası nasıl yapılır ve leblebi helvası kaç kalori sorularına cevap almak için haberimizin detaylarını inceleyebilirsiniz.

Leblebi Helvası Tarifi İçin Gerekli Malzemeler


Leblebi helvası için gerekli malzemeler oldukça aratılıyor. Bu noktada dikkat etmeniz gerekenler arasında malzemelerin kalitesi yer almaktadır. Oldukça az malzemeyle ortaya çıkan bu tarif için ürünlerin tazeliğine ve kalitesine dikkat ederek üst düzey bir helva ortaya çıkarabilirsiniz. Leblebi helvası için gerekli malzemeler şu şekilde sıralanabilir;

1 su bardağı leblebi
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1,5 su bardağı sıcak süt


Leblebi Helvası Nasıl Yapılır? Evde Kolay Leblebi Helvası Tarifi

Leblebi Helvası Nasıl Yapılır?



Gerekli malzemeleri tamamladıysanız evde kolay leblebi helvası nasıl yapılır sorusunun cevabına geçebiliriz. Leblebi tozu kullanmayanlar öncelikle leblebilerinizi mutfak robotundan geçirerek işe başlayın. Leblebileriniz toz haline gelene kadar bu işleme devam e din. Tereyağını bir tencerede eritin. Ardından üzerine leblebi tozunu ekleyin ve kavurmaya başlayın. Şekerini de içine ilave edip iki dakika daha karıştırın ve sıcak sütü ekleyin. Sütü ekledikten hemen sonra hızlıca karıştırın. Helvanız toparlanmaya başladığında 3 dakika sonra ocaktan alın. Biraz ılımasını bekledikten sonra tepsiye alın ve elinizle şekil verin. Helvanız iyice soğuduktan sonra servis ederek afiyetle tüketebilirsiniz.


Leblebi Helvası Nasıl Yapılır? Evde Kolay Leblebi Helvası Tarifi

Leblebi Helvası Kaç Kalori?


Leblebi helvası kalori değeri birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında leblebi helvası kaç kalori sorusu yer alıyor. Diyet yapanlar ve kilo kontrolü sağlamak isteyenler konuyla isteyenler konuyla ilgili detayları öğrenmek için arama motorlarına yöneldi. Helva karbonhidrat yönünden zengin olması nedeniyle çok fazla tüketilmemesi gereken besinler arasında yer almaktadır. Bu nedenle porsiyon kontrolü sağlamanız tavsiye edilir. İçinde bulunan şeker nedeniyle de diyabet hastalarının tüketmemesi önerilir. 100 gram leblebi helvasında yaklaşık 267 kalori bulunur.

Leblebi Helvası Hangi Yörenin?


Leblebi helvasını ilk defa duyanlar leblebi helvası hangi yöreye ait sorusuna cevap aramaya başladı. Bu nedenle birçok kişi arama motorlarına yöneldi. Leblebi helvası Trakya tarafında sıklıkla yapılan bir tariftir. Bazı yerlerde ise Afyonkarahisar ilinde meşhur olduğu belirtilmektedir. İlk olarak Hasan Ayhopa tarafından 1932 yılında üretildiği ve tahta helva olarak adlandırıldığı bilinmektedir.