Karacabey'de 'Yarini Üreten Kadinlar' Projesi Örnek Oluyor

Karacabey Borsa Istanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri tarafindan kadinlarin sosyal hayatta ve is hayatinda etkin konumlarinin yerinde görülmesi, ögrencilerin sosyal becerilerinin ve iletisim güçlerinin artirilmasi hedefiyle ‘yarini üreten kadinlar’ projesi hayata geçirildi.

Karacabey'de 'Yarini Üreten Kadinlar' Projesi Örnek Oluyor
Ögrencilere örnek olmasi hedefiyle ayni okul mezunu olan Belediye Baskan Yardimcisi Hatice Kiliç ile Sosyolog Dilek Üsküdar da okul salonunda ögrencilerle bulustu. Karacabey Borsa Istanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Borsa Istanbul MTAL), sosyal hayatta ve is hayatinda etkin konumlarinin yerinde görülmesi, ögrencilerin sosyal becerilerinin ve iletisim güçlerinin artirilmasi, farkli kaynak ve kisilerden faydalanarak ögrenme becerilerinin artirilmasi hedefiyle, ’yarini üreten kadinlar’ projesini hayata geçirdi.

Proje kapsaminda, Borsa Istanbul MTAL Gida Teknolojisi Alani ögrencileri tarafindan ambalaj ve kokart tasarimlari ve üretimleri yapilirken, ürünler de ilçenin kamu kurumlarinda çalisan kadinlara yine ögrenciler tarafindan yapilan ziyaretlerde hediye edildi. Ögrencilere örnek olmasi hedefiyle ayni okul mezunu olan Belediye Baskan Yardimcisi Hatice Kiliç ile Sosyolog Dilek Üsküdar da okul salonunda ögrencilerle bulustu.

Gerçeklesen söyleside, Karacabey Belediye Baskan Yardimcisi Hatice Kiliç, ögrencilik yillarina deginip, geçmis dönemin zorluklarina ragmen egitimini yarim birakmadigini söyledi.

Bunun yaninda, okul anilarini ve is deneyimlerini de ögrencilerle paylasan Kiliç, söylesi sonunda ögrencilerin sorularini da cevapladi.

Karacabey’de hayata geçen ’yarini üreten kadinlar’ projesinin son derece önemli oldugunun altini çizen Karacabey Belediye Baskani Ali Özkan da Karacabey’de üreten kadinlara her zaman tam destek verdiklerini kaydetti.

Karacabey Belediyesi’nde de iki belediye baskan yardimcisi fen isleri müdürlügü, insan kaynaklari müdürlügü, emlak istimlak müdürlügü ve hukuk bürosunun da kadinlara emanet oldugunu animsatan Baskan Özkan, “Güzellikler sehri Karacabey’imiz, kadinlarla birlikte çok daha güzel, çok daha güçlü. Karacabey’imizin gelecegini çalisan, üreten, sehre deger katan kadinlarla birlikte insa ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA