Fransa'daki Uluslararasi Gayrimenkul Fuarinda Türkiye 'Istanbul Çadiri' Ile Yerini Aliyor

Fransa’nin Cannes sehrinde 15-18 Mart 2022 tarihleri arasinda 31’incisi düzenlenen dünyanin en prestijli sehircilik ve gayrimenkul fuari olan Uluslararasi Emlak Profesyonelleri Pazari’nda (MIPIM) Türkiye, "Istanbul Çadiri" ile yer aliyor.

Fransa'daki Uluslararasi Gayrimenkul Fuarinda Türkiye 'Istanbul Çadiri' Ile Yerini Aliyor


Fransa’nin Cannes sehrinde 15-18 Mart tarihleri arasinda 31’incisi düzenlenen dünyanin en prestijli sehircilik ve gayrimenkul fuari olan Uluslararasi Emlak Profesyonelleri Pazari (MIPIM) basladi.

Türkiye, MIPIM 2022’de "Istanbul Çadiri" ile yer aliyor. Türkiye’nin gayrimenkul sektörünün tüm takim oyuncularinin uluslararasi iliskilerini güçlendirmek için bu organizasyonu üstlendiklerini söyleyen Gayrimenkul Yatirimcilari Dernegi (GYODER) Baskani Mehmet Kalyoncu, organizasyon için iyi hazirlandiklarini belirtti.

Ayni anda, uluslararasi yatirimci kahvaltisi düzenlediklerini belirten Kalyoncu, “Bekledigimizden daha olumlu bir ilgi, alaka ile karsi karsiyayiz. Burada 23 bin kisi var. Herkes burada yeni projelerini yapacaklari gelistiricilerle bulusmak istiyorlar. Gelistiriciler projelerini finanse edecek kisilerle tanismak istiyorlar. Finansörler kamu otoriteleri ile bir araya geliyorlar. Insanlara kaçirmamalari gereken bir firsatin oldugunu anlatmak çok önemli. Biz GYODER olarak bunu en iyi sekilde yapmak istiyoruz" dedi.



“Teknoloji, tabiat, tasarim ve toplum”

Projeler için katalog da hazirladiklarini söyleyen Kalyoncu, “Katalogda 30’a yakin proje var. Ülkemizde gelistirme projeleri öyle bir asamaya geldi ki, bir projenin içinde alt projeler oluyor. Dünyada da gayrimenkul sektörünün gittigi yön orasi. En önemlisi sosyal faydasi olan projelerin bir araya gelmesi. Çadirda da ön plana çikardigimiz sey, Türkiye’de gayrimenkul gelistirme isinde odagimizda 4T’miz var. Teknoloji, tabiat, tasarim ve toplum. Yeni nesil projeler bunlari önceleyen projeler olacak. 30’a yakin projenin yatirim bedeli 10 milyar dolarin üstünde. Buraya güçlü bir katalogla gelmek, çogu kisinin ilgisini çekiyor. Özellikle turizm ve lojistikle ilgili projeler ilgi görüyor" ifadelerini kullandi.

“Güçlü hikayelerimiz var”

Türkiye’nin güçlü bir hikayesi oldugunu belirten ve bunun iyi anlatilmasi gerektiginin altini çizen Kalyoncu, “Güçlü hikayelerimiz var. Biz bunlari dogru biçimde, dogru ortamlarda anlatmak için buradayiz. Ilgi de yüksek. Bu is burada bitmiyor. Takipçi olacagiz. Hedefimiz burada somut isbirliklerine imza atmak. Bugün bir toplanti yaptim. ’Dünya Spor Sehri’ gelistiriliyor. Arkasinda çok güçlü bir gelistirici kadro var. Su anda 3 ülke ile görüsüyorlar. Panama, Maldivler, Dubai. Bu konusmalarin ve tartismalarin içinde olmamiz gerekiyor. Bu projenin gelistiricileri bizimle bulusmak için Istanbul Çadirina geldiler. Randevu talep ettiler ve Körfez’deki bir ülkeye gitmek yerine bize geldiler. Ilk defa Türkiye’yi gündemlerine getirdiler. Ilk görüsmemizi yaptik. Yurt disinda devlet otoriteleri ile görüsmüsler. Biz dogru kisilerle irtibatlandirilmalarina vesile olacagiz" dedi.

Fuarin ikinci gününde Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum ile Hazine ve Maliye Bakani Nurettin Nebati de Istanbul Çadirini ziyaret edecek.
Kaynak: İHA