Ergene'de 12 Mart Istiklal Marsi'mizin Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programi

Istiklal Marsinin Kabulünün 101. yil dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayisiyla Ergene’de tören düzenlendi.

Ergene'de 12 Mart Istiklal Marsi'mizin Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programi
Kaymakamlik tarafindan düzenlenen program Ergene’de egitim - ögretim veren kurumlar arasinda yer alan Benek Koleji’nin Konferans Salonu’nda gerçeklestirildi.

Ergene Kaymakami Mehmet Emin Tasçi, Ergene Belediye Baskanvekili Ali Cengiz Yürük, Ergene Garnizon Komutani Ergene Garnizon Komutani Topçu Albay Ilkay Günay, Ergene Ilçe Milli Egitim Müdürü Özgür Parilti, Ergene Ilçe Gençlik ve Spor Müdürü Senol Dogramaci, Ergene Belediye Baskan Yardimcilari Yüksel Baydarli, Mehmet Cebeci, daire müdürleri, birim amirleri, siyasi partilerin baskan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, ögretmenler, ögrenciler ve vatandaslar katildilar.

Saygi durusunda bulunularak Istiklal Marsi’nin seslendirilmesi ile baslayan programda günün anlam ve önemini belirten konusmalar gerçeklestirildi.

Istiklal Marsi’nin yazari milli sairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayati ile ilgili olarak sunumun da yapildigi programda Istiklal Marsi’nin kabulü ile ilgili piyes ve Istiklal Marsi Oratoryosu da sahnelendi.

Benek Koleji Müzik Kulübü’nün hazirladigi 12 Mart sarkisinin da seslendirildigi program ilk ve orta dereceli okullar arasi düzenlenen yarismalarda derece elde eden ögrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.
Kaynak: İHA